Lerida International a investit până în prezent peste un milion de euro în acest proiect, care vizeaza exclusiv importul de trabucuri şi produse din tutun premium, de la mari case internaţionale, printre care se numara: Padron, Joya de Nicaragua,Oliva, My Father Cigar, La Flor Dominicana, Alec Bradley, Drew Estate şi Perdomo Cigars.

Distribuţia produselor importate se face exclusiv prin Wine & Company, una dintre societăţile membre ale Grupului de firme Lerida.

“Acţionarii Lerida au luat această decizie având în vedere că în ţara noastră trabucurile reprezintă numai 1,5% din piaţa totală de tabac. Credem ca exista un potential foarte mare de crestere si, implicit, cerere tot mai mare din partea romanilor pentru produsele  care contin 100% tutun,” a declarat Bogdan Ciocarlan, directorul general al Wine & Company.

Astfel, Lerida International anticipează că în 2016 cel puţin 20% din cifra sa de afaceri va veni din importul de produse de tabac. Grupul de firme Lerida International a încheiat anul 2014 cu o cifra de afaceri de peste 5,5 milioane de euro.