CAPITAL: Care au fost cele mai importante proiecte implementate în ultimul an? Ce proiecte aveți pentru acest an?

Ruxandra Alexianu: Cel mai important proiect demarat în 2020 și care va fi finalizat în 2021 este reprezentat de investiția în valoare de 11 milioane euro în noua unitate de producție băuturi răcoritoare premium. Această investiție reprezintă totodată cel mai important și solicitant proiect de până acum, atât pentru compania Merlins Beverages, cât și la nivel personal.

CAPITAL: Care au fost cele mai importante provocări pe le-ați avut de-a lungul carierei și cum le-ați rezolvat?

Ruxandra Alexianu: O primă provocare a fost accesarea fondurilor europene în 2012-2015, când am luat contact pentru prima dată cu noțiuni abstracte pentru mine până la acel moment precum… birocrația. Am înțeles atunci cât de importantă este organizarea internă în cadrul unei companii, dar și pe plan personal.

O altă provocare a fost lansarea pe piața din România a gamei vitamin aqua și implementarea produselor în cât mai multe locații din țară cu o echipă mică, dar foarte implicată. Managementul comunicării de brand a fost, în același timp, o importantă provocare pe care, spunem noi, am depășit-o cu succes. Faptul că ne adresăm tinerilor, noi fiind tineri, ne ajută foarte mult în construirea unui mesaj simplu, dar de impact.

CAPITAL: Care este rețeta succesului pentru compania din care faceți parte?

Ruxandra Alexianu: Libertatea de creație, promovarea inovației, gândirea de tip “outside the box” și, foarte important, o ECHIPĂ închegată.

CAPITAL: Cum arată programul dumneavoastră zilnic?

Ruxandra Alexianu: Acum am un program încărcat, deoarece suntem în etapa finală a noii investiții. Dar, de obicei, îmi fac timp pentru micile bucurii, precum petrecerea timpului alături de familie. Încerc să păstrez echilibrul între timpul dedicat dezvoltării și managementului afacerii și timpul personal.

CAPITAL: Care sunt cele mai importante realizări pe care le-ați avut în ultima perioadă?

Ruxandra Alexianu: Profesional, succesul brandurilor noastre: vitamin aqua, mai nou limonadele și, în special, Pop Cola, prima băutură carbogazoasă din portofoliul Merlin’s.
La nivel personal, sunt fericită că am reușit să finalizez toate nivelurile de studii, inclusiv cele doctorale.

CAPITAL: Care sunt cele mai importante provocări pe care le-a adus criza medicală în activitatea dumneavoastră și cum v-ați adaptat activitatea?

Ruxandra Alexianu: Cred că cel mai mare impact a fost cel la nivel psihologic. A fost o perioadă grea pentru echipa Merlin’s, mulți au fost extrem de speriați la începutul acestei situații excepționale la nivel mondial.
Starea de urgență a afectat vânzarea, dar am depășit momentul și ne-am revenit cu forțe noi.

CAPITAL: Aveți hobbyuri care ar putea fi evidențiate?

Ruxandra Alexianu: Istoria religiilor și studiul diverselor culturi (inclusiv la fața locului, atunci când călătoresc), antropologia.

CAPITAL: Care credeți că este rețeta succesului pentru a ajunge o femeie de succes?

Ruxandra Alexianu: Un partener de succes alături, cum este Alex pentru mine, susținerea din partea familiei și a echipei cu care lucrez.

CAPITAL: Cum v-ați caracteriza într-o singură frază?

Ruxandra Alexianu: Mă caracterizează mai mult ceea ce vreau să devin: un om bun și înțelept.

CAPITAL: Ne puteți indica un dicton care să vă definească?

Ruxandra Alexianu:  A. Einstein: “Creativity is intelligence having fun!” / “Creativitatea este inteligența care se distrează”.