Averea cumulata a celor mai bogati oameni ai Planetei s-a apropiat de 37,2 mii de miliarde de dolari anul trecut, potrivit raportului World Wealth Report, intocmit de Merrill Lynch.

Gratie unei economii mondiale puternice, 9,5 milioane de indivizi detin bunuri in valoare de peste un milion de dolari (la nivelul anului 2006), o crestere fata de 8,7 milioane, in 2005.

Averile cumulate ale acestor privilegiati reprezinta un sfert din bogatia intregului Glob si inseamna de trei ori PIB-ul Statelor Unite.

Daca toti acesti bogatasi si-ar uni averile si le-ar imparti in mod egal, fiecare ar ramane cu suma de 3.915.789 de dolari, bani suficienti pentru a cumpara cate 12 Rolls Royce-uri sau 7.000 de telefoane iPhone de la Apple.

Expansiunea clasei bogate se face remarcata cel mai mult in India si Singapore, fiecare stat laudandu-se cu o crestere de 20% a numarului celor cu conturi de sase zerouri in banca.

Numarul celor care detin o avere de peste 30 de milioane de dolari a crescut cu 11% in 2006, fata de anul precedent, la un numar total de 94.970.

Sursa: USA Today