Performanţă şi profesionalism. Sunt caracteristicile principale care au definit cei mai buni manageri de resurse umane din România, anul trecut. Fie că vorbim de retail, industrie grea sau IT&C, sunt tot atâtea domenii care au scos în faţă jucători de valoare, cu investiţii importante de sute de milioane de euro. În mod direct, aceste investiţii au generat zeci de mii de noi locuri de muncă. Mai concret, cifrele arată că aproximativ 150.000 de locuri de muncă au fost create în 2016, un nivel foarte ridicat faţă de anii anteriori. 

La această catgorie au concurat: Dana Oprişan – Grup Renault România, Estera Anghelescu -Kaufland România, Sidonia Barna – Metro Systems România, Anica Stoica – Continental România, Dana Enache – Grup Cris-Tim, Marina Babară – Ford România, Angelica Procopie – Alstom România Şi Grecia, Delia Sofonea – Emag, Mihaela Dinu – Softelligence România.

 

Locul 1: Anica Stoica, HR country manager, Continental România

Din februarie 2008 Anica Stoica devine HR Country Manager pentru toate facilitățile din România ale grupului Continental. Pe lângă gestionarea întregii activități de resurse umane a grupului – un gigant cu 18.200 de angajați, șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi dezvoltare – ea a derulat de-a lungul ultimilor ani mai multe proiecte menite să sprijine activitatea companiei. „Reprezint o companie care are o tradiție de aproape 18 ani în România și lucrez la Continental de peste 16 ani. Nu aș fi reușit să demonstrez că o femeie poate face carieră într-o funcție de conducere dacă nu aș fi avut suportul familiei. Tocmai de aceea premiul va ajunge în primul rând către ei și, în al doilea rând, către cei 120 de oameni din echipa mea de HR. Totodată, le mulțumesc tutror celor 18.200 de colegi care m-au ajutat să primesc acest premiu“, a declarat Anica Stoica.

 

 

Locul II: Dana Oprișan, director executiv resurse umane, Grup Renault România

sursa foto
De patru ani conduce echipa de HR a unuia dintre principalii angajatori privați din țară. La finalul anului trecut a coordonat cu succes caravana Drive Your Carreer @Renault. „Sunt mândră să reprezint echipa Renault în cadrul Galei Capital. Grupul Renault nu este doar liderul pieței auto din România, ci și compania cu cea mai mare cifră de afaceri din țară. În centrul universului Renault sunt cei 16.600 de colegi cu experiențe, vârste și naționalități diferite. Pentru cei care visează astăzi un loc de muncă, în care pot face ceea ce își doresc cu plăcere și sunt încă pe bănclie școlilor am demarat caravana Drive Your Carreer @Renault“.

 

 

Locul III: Dana Enache, director de resurse umane, CrisTim


sursa foto
Câștigătorul locului 3 al categoriei „Cel mai bun manager de resurse umane“ a recrutat și coordonat 300 de noi agajați doar în ultimele 12 luni, iar grupul pe care îl reprezintă a ajuns la peste 2.400 de angajați. Dana Enache, director de resurse umane al CrisTim: „Acest premiu vine într-un moment special pentru noi pentru că grupul CrisTim împlinește un sfert de secol. 25 de ani de emoții, de muncă, de greutăți depășite, performanță și curaj. Probabil toți ați auzit de proiectul nostru îndrăzneț «Etichetă curată» la care lucrăm de cinci ani. A necesitat investiții majore, de peste 6 mil. euro, și recrutarea celor mai buni oameni din piață. Sperăm ca toți românii să recunoască efortul nostru de a fi în fiecare zi mai buni“.