Media națională din totalul creditelor acordate IMM-urilor, 7,5% din finanțare s-a dus către investiții și afaceri în Agricultură.  "În cazul CEC Bank, numărul și valoarea creditelor acordate fermierilor au o pondere mai mare respectiv, între 16-22% dacă ne raportăm la sold, iar dacă ne referim la credite noi, avem un procent foarte mare, respectiv 93%", a explicat Doina Topală.

Conferința Capital dedicată sectorului agricol poate fi urmărită LIVE aici

Aceasta a explicat că există mai multe produse de creditare destinate IMM-urilor din Agricultură oferite de CEC Bank. "Linii de credit pe 24 de luni iar finanțarea ajunge la până la 60% din cifra de afaceri", a explicat reprezentantul CEC Bank.

Citiţi şi: Floricel Maricel Dima, subsecretar de stat MADR: Peste 1,246 mld euro sunt subvenţii autorizate la plată

Aceasta a mai vorbit deste parteneriatele băncii cu Fondul European de Investiții și Banca Europeană de investiții.

"Vă prezint un produs de creditare cu o dobândă imbatabilă, respectiv ROBOR la 6 luni plus o marjă de 1%, respectiv o dobândă de 2%. Îl acordăm industriei prelucrătoare din Agricultură, pe 60 de luni, valoarea finanțării mergând până la 550 de mii de lei.

De asemenea, potrivit reprezentantului CEC Bank, instituția de credit oferă servicii pentru achiziția de teren agricol. Perioada de rambursare mergând până la 240 de luni. "Avem un produs de finanțare pentru achiziția de terenuri cu un avans de doar 10%", a spus reprezentantul CEC Bank.

"Avem de asemenea credite APIA. Aici suntem campioni, valoarea acestuia este de maximum 90% din suma de pe adeverința APIA. Dobânda este de ROBOR la 6 luni plus 2,45%", a adăugat Doina Topală.

Citiţi şi: Oficial APIA: "Am plătit subvenţii de peste un miliard de euro"