Telefoanele Apple sunt foarte populare în Marea Britanie, dar şi cele mai preferate de hoţi, deoarece le pot vinde uşor, pe bani buni. Apple a implementat pe cel mai nou terminal, iPhone 5S, un senzor denumit Touch ID care permite utilizatorului să deblocheze  telefonul sau să facă cumpărături folosind amprenta.

Paul Ducklin, de la firma de securitate Sophos, consideră că amprentele nu sunt cel mai bun mod de a securiza un telefon deoarece “lăsăm amprente oriunde mergem. Dacă un hoţ reuşeşte să facă rost de o amprentă senzorul poate fi păcălit foarte uşor”. Alţi experţi sunt mai îngrijoraţi de posibilitatea ca hoţii să devină brutali şi să taie degetul proprietarului.

În Marea Britanie, numai anul trecut s-au furat peste 50.000 de telefoane mobile, jumătate dintre acestea fiind iPhone. Majoritatea telefoanelor furate ajung în ţări din Africa sau Europa de Est.

Autentificare prin amprentă este întâlnită pe laptopurile scumpe ale unor producători precum HP, Dell, Lenovo sau Toshiba. Motorola are, de asemenea, în portofoliu un telefon cu scanner de amprentă, modelul Atrix.