Conform unui acord anunţat joi seară după închiderea burselor, Capital One va plăti 6,2 miliarde de dolari în numerar şi 2,8 miliarde de dolari în acţiuni. În plus, tranzacţia va oferi ING o participaţie de 9,9% la Capital One, făcând din grupul olandez unul din cei mai mari acţionari ai Capital One.

Graţie acestei tranzacţii, Capital One Financial Corp va urca pe locul cinci, de pe locul opt, în topul băncilor americane, în termeni de depozite. În plus, prin preluarea ING Direct USA, Capital One va deveni cea mai mare bancă online din SUA.

Pentru ING, această tranzacţie îi permite să continue ramburseze ajutoarele oferite de statul olandez, care în luna octombrie 2008, în plină criză financiară globală, a injectat 10 miliarde de dolari în ING. În total, Olanda a alocat aproximativ 40 de miliarde de euro pentru a-şi salva sectorul financiar, banii fiind utilizaţi pentru naţionalizarea ABN AMRO şi furnizarea de injecţii de capital pentru Aegon, SNS Reaal şi ING.

ING s-a angajat să-şi separe activităţile bancare de cele de asigurări şi să vândă ING Direct USA până în 2013 pentru a obţine aprobarea Comisiei Europene pentru ajutoare de stat în valoare de 10 miliarde de euro. ING a anunţat în repetate rânduri că va rambursa în totalitate ajutoarele de stat până în luna mai 2012.

ING Bank activează din 1994 pe piaţa românească şi deţine o reţea de 220 unităţi bancare. ING Bank România face parte din ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, care are peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări.

SURSA: Agerpres