„Magnitsky Act”, adoptat de Senatul SUA in 2012, prevede sancțiuni de viză și financiare împotriva oficialilor implicați în încălcări ale drepturilor omului. Până acum pe această lista sunt 52 de persoane din Rusia, Uzbekistan și Ucraina, acuzate de corupție și încălcări ale drepturilor omului. 

„Este pentru prima data în trei decenii când un diplomat român, George Maior, Ambasadorul Romaniei in SUA, este atacat oficial de al treilea om în stat pentru că a apărat un punct de vedere agreat la nivelul celor două state și nu a confirmat o poziție particulară, asa cum ar fi dorit dl Dragnea. Cu alte cuvinte, domnul Dragnea a încercat să înlocuiască mandatul oficial al diplomatului român, formulat de acesta în concordanță cu interesul național, cu o poziție care exprimă un interes privat”, apreciaza Remus Pricopie, citat de ziare.com. Rectorul SNSPA consideră că situația în care am ajuns este consecința faptului că avem în funcții publice persoane care sunt condamnate astfel încât agenda publică este inevitabil contaminată de „presiunea penală” a respectivului oficial. 

O poziție foarte tranșantă împotriva PSD a venit chiar aseară, în timp ce membrii PSD erau la nunta fiului lui Dragnea.

”Mi-e ruşine pentru aşa-zişii social-democraţi din România!” a declarat Susanne Kastner, membră SPD din 1972, fostă vice-preşedintă a Parlamentului German, fostă preşedintă a Forumului Germano-Român, se arată într-o postare a lui Robert Schwartz, redactorul şef al Deutsche Welle România.

Aceasta este prima reacție foarte clară a social-democraților germani, după ce social-democrații danezi cer excluderea PSD din Partidul Socialiștilor Europeni. Social-democrații din Danemarca cer excluderea PSD-ului condus din Liviu Dragnea din Partidul Socialiștilor Europeni, informează Digi FM. Demersul a fost inițiat de comunitatea românilor din Danemarca, reprezentată de George Forlafu, iar scrisoarea a fost tradusă în mai multe limbi și vor fi contactate partidele din această familie.