Grupul, care include gigantul China National Chemical Corp (ChemChina), Guoxin International Investment Corp şi fondul de private equity AGIC Capital, a acceptat să cumpere compania germană de la o firmă din Canada, Onex Corp. 

Conform datelor Reuters, precedentul record de investiţii datează din 2012, când firma de construcţii Sany Heavy Industry a achiziţionat producătorul de pompe de beton concrete Putzmeister Holding GmbH, cu suma de 698 de milioane de dolari. 

Tranzacţia este cel mai recent exemplu al strategiei firmelor chineze, care caută să-şi îmbunătăţească tehnologia şi expertiza prin achiziţii externe. 

Pentru ChemChina, tranzacţia vine după achiziţionarea, în 2015, a producătorului italian de anvelope Pirelli SpA – 7,1 miliarde de euro – şi negocierile pentru cumpărarea grupului elveţian Syngenta AG, cu suma de aproximativ 44 miliarde de dolari. 

Tranzacţia KraussMaffei se va încheia probabil în primul semestru din 2016, în funcţie de obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare, a anunţat Onex. Compania canadiană a achiziţionat în 2012 KraussMaffei de la grupul american Madison Capital, cu 568 milioane de euro. 

KraussMaffei, care a generat în 2014 venituri de aproximativ 1,1 miliarde de euro, furnizează echipamente care procesează şi produc cauciuc şi mase plastice. Compania, înfiinţată în urmă cu 178 de ani, are pe plan global 4.500 de angajaţi, din care 2.800 sunt în Germania. 

Brandul este de asemenea folosit de Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co. KG, producătorul vehiculelor blindate de luptă cu propulsie pe şenile sau pe roţi, înfiinţat în 1999, când KraussMaffei şi-a vândut divizia de apărare grupului Wegmann.

AGERPRES