Deşi premierul Viorica Dăncilă anunţase pe 21 iulie că renunţă la solutia parteneriatului public-privat (PPP) pentru construirea Autostrăzii Ploieşti – Braşov, se pare că totuşi Guvernul ia în calcul să semneze în cele din urmă contractul de PPP cu asocierea chinezo-turcă, spun surse guvernamentale. În plus, deşi prim-ministrul a obţinut declararea în CSAT a autostrăzii drept obiectiv strategic naţional finanțat din fonduri de la buget, negocierile cu partea chineză au continuat, iar semnarea contractului ar putea avea loc chiar pe 1 octombrie, Ziua Naţională a Chinei, potrivit G4Media.

Asocierea chinezo-turcă ce ar urma să fie implicată este formată din China Communications Construction Company și Makyol Insaat Sanayi Turizm, aleși de Compania Națională de Prognoză pentru negocieri.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, dădea în premieră semnalul că promisiunea lui Dăncilă de a nu mai apela la controversata asociere chinezo–turcă ar putea fi încălcată pe 26 august. Răzvan Cuc spunea atunci că asocierea are termen până pe 16 septembrie să decidă dacă semnează sau nu contractul de realizare în PPP a autostrăzii care va trece pe Valea Prahovei.

„Dacă chinezii nu se hotărăsc să semneze contractul și să se apuce să lucreze, atunci vom merge pe varianta spusă de doamna prim-ministru, care este mai rapidă. Săptămâna trecută am avut o discuție cu ei împreună cu domnul Ghizdeanu (președintele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză – n.red.) și cu domnul Teodorovici și le-am dat termenul de 16 septembrie să se hotărască”, spunea ministrul Transporturilor.