Deși toată lumea așteaptă ziua de 15 mai ca una a eliberării, lucrurile nu vor sta deloc așa. Guvernul lansează un avertisment teribil. Nu vor fi prea multe motive de relaxare.

Ce vom fi obligați să facem după 15 mai?

Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, atenţionează că măsurile instituite de autorităţi pentru limitarea răspândirii noului coronavirus trebuie respectate cu stricteţe şi după 15 mai. Mai mult, acesta face un apel către oameni să nu renunţe la distanţarea socială.

Prin menţinerea regulilor sanitare de până acum se va evita creşterea explozivă de noi cazuri de COVID-19 şi se va asigura protecţia personalului medical.

„Vorbim de o posibilă relaxare după 15 mai. Până să ajungem pe 15 mai, prefer să discutăm în acest moment de aceste măsuri de precauție. Suntem încă pe acel platou. Nu suntem într-o scădere. Suntem într-o reglare a numărului de cazuri, astăzi avem 15.100 de infectați, avem 6.900 de vindecați, avem 245 de cazuri în terapie intensivă, 320 de cazuri noi. Trebuie să respectăm acele precauții. La fel și populația civilă. Rog la respectarea acelor distanţări sociale, la izolare voluntară. Până la expirarea termenului în care suntem într-o stare de urgență, rămânem în acel registru”, a anunțat Nelu Tătaru.