Potrivit merkur.de, mai multe femei din Germania susțin că sânii lor s-ar fi mărit la o scurtă perioadă după vaccinare anti-covid. În acest context, Marion Kiechle, directorul clinicii ginecologice Uniklinik Rechts der Isar explică dacă este posibil ca vaccinarea să crească într-adevăr bustul.

De menționat este faptul că, reacția acestuia vine în contextul în care mai multe femei au postat pe Twitter mesaje potrivit cărora sânii lor s-ar fi mărit, adăugând și clipuri video.

Astfel, directorul clinicii de ginecologie susține că în rândul pacienților săi nu au existat astfel de reacții, adăugând că nu există nicio justificar medicală pentru această situație.

„Nu am văzut niciodată o mărire a sânilor și niciuna dintre pacientele noastre nu a raportat ​​vreodată această reacție. În opinia mea, nu există nici o justificare medicală pentru umflarea sau chiar mărirea sânilor din cauza vaccinării anti-Covid“, a spus Marion Kiechle.

La rândul său, Ulrike Protzer, directorul Institutului de virologie de la Universitatea Tehnică din München, a confirmat și el ideea potrivit căreia nu există o bază științifică pentru aceste efecte.

„Nu am fost informați niciodată despre acest lucru, nu știu să existe date obiective despre acest lucru. Nici în bazele de date privind efectele secundare nu există“, a adăugat el.

Adevărul despre mărirea temporară a sânilor

Medical  Thorsten Koch de la Breast Center din Nürnberg îi contrazice însă pe cei doi specialiști. Acesta susține că mărirea bustului după vaccinare anti-covid este posibilă.

„În acest caz, este vorba despre o mărire reactivă a ganglionilor limfatici“, a spus acesta.

El a explica și ce se întâmplă în corpul uman. Potrivit specialistului, ganglionii limfatici se umflă ca urmare a reacției imune, care poate perturba scurgerea lichidului limfatic, fiind vorba despre o retenție temporară de apă.

„Acest lucru ar putea duce la retenție temporară de apă și, de asemenea, la un sân mărit temporar“, a adăugat medicul.

Pe de altă parte, într-un interviu acordat recent, medicul Koch a recunoscut că nu i-a spus niciodată vreo pacientă despre sânii măriți după vaccinarea împotriva coronavirusului.