Psihologia susține că adoptarea unor obiceiuri simple dimineața poate contribui la creșterea nivelului de fericire, iar modul în care începeți ziua poate avea un impact semnificativ pentru starea de spirit și a productivitate.

Există nouă obiceiuri matinale recomandate de psihologie care pot contribui la îmbunătățirea stării voastre de fericire, conform thevessel.io.

Ce trebuie să faci dimineața?

Practicarea recunoștinței poate influența pozitiv starea de spirit. A recunoaște lucrurile bune din viața voastră la începutul zilei vă poate oferi o perspectivă pozitivă, contribuind astfel la fericirea voastră.

Așadar, renunță la starea de amețeală de dimineață și începe-ți ziua enumerând lucrurile pentru care ești recunoscător. Poate fi orice – de la căldura patului tău la mirosul cafelei de dimineață.

Nu este vorba despre amplitudinea lucrurilor pentru care sunteți recunoscător, ci pur și simplu de a recunoaște existența lor în viața dumneavoastră.

Începeți cu un mic dejun sănătos

Ce trebuie să faci dimineața? Un mic dejun sănătos nu doar hrănește corpul, ci și mintea. Acesta vă oferă energie pentru întreaga zi și are beneficii asupra concentrării și gestionării greutății.

Numeroase rezultate ale cercetărilor evidențiază rezultatele pozitive pentru sănătate asociate cu consumul micului dejun. S-a dovedit că un mic dejun sănătos îmbunătățește nivelul de energie și de concentrare.

De asemenea, contribuie la o mai bună gestionare a greutății, precum și la scăderea riscului de a dezvolta diabet de tip 2 și boli de inimă.

Introduceți exercițiile fizice în rutină

Exercițiile fizice matinale eliberează endorfine, cunoscute și sub numele de „hormoni ai stării de bine”. Acești hormoni vă pot îmbunătăți starea de spirit și vă pot ajuta să gestionați stresul și anxietatea.

Chiar și o plimbare în jurul blocului sau o sesiune rapidă de 15 minute de yoga pot face o mare diferență. Antrenamentul de dimineață poate crește luciditatea mentală timp de 4 până la 10 ore după exercițiu.

dimineata trezit
SURSA FOTO: Dreamstime

Planifică-ți ziua din timp

Stabilirea priorităților și planificarea zilei poate aduce un sentiment de control și organizare. Acordați-vă câteva minute în fiecare dimineață pentru a vă stabili prioritățile.

Acest simplu act de planificare nu numai că reduce stresul, dar sporește și productivitatea. În plus, oferă „o foaie de parcurs” clară a zilei dumneavoastră, eliminând surprizele inutile și graba de ultim moment.

Practicați mindfulness

Practicarea conștientizării, adică a fi atent la momentul prezent, poate reduce stresul, îmbunătăți atenția și contribui la bunăstarea generală.

Poate fi la fel de simplă ca și faptul de a vă acorda câteva momente pentru a vă concentra asupra respirației, de a observa natura din jurul dvs. sau de a savura cafeaua de dimineață. Este ca o mini-vacanță pentru mintea ta, chiar la începutul zilei.

Conectarea cu cei dragi influențează starea de spirit

Uneori uităm importanța conexiunii umane. Începutul zilei prin conectarea cu persoanele dragi poate aduce bucurie și pozitivitate, oferind sprijin emoțional și amintindu-vă de importanța relațiilor.

Fie că este vorba de un telefon rapid cu mama, de un mesaj de iubire către partener sau de o discuție veselă cu copiii, aceste interacțiuni îți pot umple dimineața de căldură și pozitivitate.

Limitați expunerea la ecrane

Renunțarea la ecranele telefoanelor și calculatoarelor dimineața poate reduce stresul și oferi un moment de liniște înainte de a începe ziua. Este ca și cum ai invita problemele lumii în mintea ta înainte de a avea măcar șansa de a te trezi cum trebuie.

Folosiți acel timp pentru a vă conecta cu voi înșivă, pentru a vă bucura de micul dejun sau pur și simplu pentru a vă bucura de liniștea dimineții.

Ascultă muzică sau podcast-uri care te înveselesc

Muzica și podcast-urile inspiraționale pot influența pozitiv starea de spirit, oferind o notă optimistă încă de la începutul zilei.

Ați putea asculta melodiile dvs. preferate în timp ce vă pregătiți sau ați putea asculta un podcast inspirațional în timpul călătoriei de dimineață. Este un mod simplu, dar eficient de a vă umple dimineața cu pozitivitate și motivație.

Acordă prioritate îngrijirii de sine

Acordați mereu prioritate îngrijirii de sine. Este esențială pentru starea generală de bine. Este vorba despre a face lucruri care îți hrănesc mintea, corpul și sufletul.

Adoptarea unor practici de autoîngrijire, precum dușul, meditația sau cititul, poate face o diferență semnificativă în calitatea vieții voastre.