Medicii dermatologi susțin că aceste suplimente sunt esențiale pentru menținerea unui păr sănătos, cu aspect strălucitor. Introducerea acestor suplimente în rutina zilnică ajută, din interior, la un păr cât mai frumos.

3 suplimente recomandate de dermatologi pentru o creștere sănătoasă a părului:

1. Vitamina D

Deși este posibil să asociați vitamina D cu lumina soarelui și sănătatea oaselor, acest nutrient joacă un rol important atunci când vine vorba de sănătatea părului și a scalpului. Medicul dermatolog Ben Kung spune că „studiile arată că, la femei, căderea părului poate fi tratată prin suplimentarea dietei cu niveluri scăzute de vitamina D”.

El adaugă că „unul dintre cele mai recomandate suplimente pentru creșterea părului este Nutrafol”, lansat în 2016.

În același timp, o alimentație din care lipsesc nutrienții potriviți, inclusiv vitamina D, poate duce la căderea părului.

Pe de altă parte, o „dietă echilibrată cu vitamina D poate ajuta la promovarea creșterii părului, mai ales dacă te confrunți cu căderea părului din cauza nutriției proaste”, subliniază medicul.

2. Biotina

Această vitamină B solubilă în apă se găsește adesea în alimentele și produsele preferate pentru păr și poate fi luată și ca supliment. Biotina este cunoscută și sub denumirea de Vitamina B7 sau Vitamina H și o parte a vitaminelor din complexul B.

Kung susține că biotina este o alegere perfectă, dacă vrei să ai fire de păr mai lungi, mai sănătoase și mai pline. „Biotina este tot ce vă trebuie. Mărește circulația la nivelul scalpului pentru a ajuta la creșterea părului și pentru a opri subțierea părului”, spune el.

În același timp, lipsa biotinei din dietă „poate încetini creșterea părului sau poate provoca căderea părului”. Din fericire, spune medicul, „corectarea unei deficiențe a acestui nutrient poate ajuta la tratarea căderii părului și la promovarea ritmului creșterii”.

O cantitate suficientă de biotină în organism asigură ”păr și unghii mai lungi, mai puternice, mai strălucitoare, precum și o mai bună elasticitate a pielii”.

Biotina contribuie la „creșterea circulației la nivelul scalpului, ajutând foliculii de păr să producă o calitate mai bună a părului”, adaugă medicul.

SURSĂ FOTO: Dreamstime

3. Ulei din semințe de dovleac

Cosmeticiana Ghanada Abdullah susține că s-a dovedit științific că ”un supliment cu ulei de semințe de dovleac ajută la creșterea părului și îi ajută pe cei care au părul foarte subțire”.

Ea spune că „uleiul din semințe de dovleac poate fi folosit ca ingredient sau ca supliment.

Concluzia sa, ca și a medicilor dermatologi, este că vitamina D, biotina și uleiul din semințe de dovleac pot fi mai bune decât suplimentele cu colagen, elastina și uleiul de cocos.