„Sunt multe lucruri pe care nu le-aș cumpăra la mâna a doua. O pereche de chiloți, un laptop, o saltea, o periuță de dinți sau bețișoarele pentru curățarea urechilor sunt doar câteva dintre acestea”, își începe Clarkson avalanșa de vești proaste pentru cei care consideră că mașina second-hand este soluția cea mai bună pentru utilizator.

„Dar o mașină? Sigur, ai putea crede că, dacă angajezi o echipă de albanezi pentru a curăța interiorul și a îl face să miroasă a pin, toate urmele proprietarului anterior și obiceiurile lui dezgustătoare pot fi eliminate. Dar mă tem că nu este chiar așa.

Acum câțiva ani am făcut pe detectivul în stilul CSI prin interioarele diferitelor mașini vândute second-hand, iar descoperirile făcute la lumina ultravioletă au fost sumbre. Toate vehiculele erau acoperite cu un strat subțire de mucus și două aveau cantități mari de material seminal pe bancheta din spate. Una avea chiar urme semnificative de materii fecale în zona picioarelor șoferului, iar alta conținea suficient sânge uscat pentru a sugera că cineva fusese decapitat acolo. După ce a fost bolnav.”

 

Și asta nu e tot. Jeremy Clarkson își sfătuiește cititorii să își amintească cele de mai sus atunci când cumpără o mașină second-hand care arată și miroase ca una abia ieșită din fabrică, dar ascunde o mulțime de alte probleme. „Pentru că toată lumea – chiar și prințul Philip – se scobește în nas. Și toți rostogolesc ceea ce găsesc acolo în mici biluțe. Și toți aruncă biluțele în cele mai mici spații din mașină, acolo unde niciun aspirator nu poate ajunge”, își explică opinia faimosul fost membru al echipei Top Gear.

Iar concluzia este cât se poate de clară și… dezgustătoare: „Folosirea unei mașini la mâna a doua pentru a merge la lucru este la fel cu folosirea hârtiei igienice second-hand pentru a îți șterge fundul. Revoltător”.