România trece prin clipe extrem de grele. Pandemia de coronavirus a făcut ravagii pur și simplu în țara noastră. Avem mii de cazuri noi descoperite la fiecare 24 de ore, iar în secțiile de Terapie Intensivă problemele sunt din ce în ce mai mari. Medicii abia mai fac față.

Nelu Tătaru a decis

Deși foarte multă lume vorbește despre o nouă stare de urgență, atât președintele Klaus Iohannis, cât și cei din Guvern spun că nu este necesară o asemenea măsură extrem de dură. Mai mult, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, după o ședință la INSP alături de președintele Klaus Iohannis, că în acest moment nu se pune problema amânării alegerilor pe considerente epidemiologice legate de noul coronavirus.

„Nu avem niciun indiciu in acest moment sa ne spuna ca nu putem organiza alegeri parlamentare”, a spus ministrul Sănătății.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat și el, vineri, că, din discuţia pe care a avut-o la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), nu a rezultat nevoia amânării alegerilor parlamentare.

„Nu se poate discuta despre un anumit număr de cazuri. Dacă Institutul naţional ne spune că, din acest moment, nu se mai poate face o anumită acţiune publică sau alta, vom lua măsurile de rigoare, însă din discuţia de astăzi nu a rezultat nevoia amânării alegerilor”, a explicat şeful statului.

Un număr de 3.186 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, acesta fiind un nou record de la debutul pandemiei.

Sursa foto INQUAM / Alex Nicodim