Demersul de intabulare a venit ca urmare a cererii ministrului Eugen Teodorovici, ca un prim pas pentru recuperarea sumelor pe care familia Iohannis le-a încasat drept chirii în perioada în care a deţinut imobilul, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit Realitatea TV, într-un alt document din 20 iulie 2018, emis de Oficiul de Cadastrul şi Publicitate Imobiliară Sibiu se precizează că „se respinge cererea formulată de ANAF reprezentat prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov şi Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sibiu având ca obiect înscrierea în calitate de proprietar a statului român asupra imobilului”.

Motivul precizat în document este următorul: acest imobil este împărţit şi înscris în Cartea Funciară între Baştea Rodica, în cotă de jumătate, şi Ghenea Elisie şi Ghenea Maria, în cotă de jumătate. Deşi proprietarii sunt decedaţi, vacantarea succesiunii poate fi făcută doar de un notar sau de instanţă. Până la obţinerea unui asemenea document care să ateste faptul că nu există moştenitori, statul român nu poate deveni proprietar.