De ce ar trebui să puneți folie de aluminiu în mașina de spălat vase

Acesta arată că o metodă extrem de simplă poate ajuta la curățarea mai eficientă a unor obiecte pe care le introducem în mașina de spălat vase, potrivit TasteofHome.

Videoclipul postat pe TikTok demonstrează că a pune o minge din folie de aluminiu în compartimentul special al mașinii de spălat vase este tot ce trebuie pentru a avea tacâmuri de argint strălucitoare.

Mașinile de spălat vase ar trebui să ne ușureze viața, dar nu întotdeauna este așa. Cele mai dificile sunt tacâmurile. Dacă furculițele și cuțitele de argint ies din mașina de spălat vase cu un aspect murdar, nu vă gândiți imediat că trebuie să cumpărați o mașină nouă.

Trucul de care aveți nevoie pentru a elimina petele murdare

Banala folie de aluminiu, în care împachetăm de obicei diverse alimente, poate fi trucul de care aveți nevoie pentru a elimina zgârieturile și petele murdare de pe argintărie.

Așadar, data viitoare când încărcați mașina de spălat vase, luați înainte o bucată de folie de aluminiu și împachetați-o într-o minge. Aruncați-o apoi într-un compartiment din sertarul pentru tacâmuri și rulați un ciclu de curățare obișnuit. În acest fel, așa cum se poate vedea și în videoclipul devenit viral, veți obține tacâmuri de argint strălucitoare.

Cum funcționează schimbul ionic

Folia de aluminiu rămâne prinsă în sertarul pentru tacâmuri, așa că nu vă va curăța argintăria. Explicația are legătură cu modul în care mingea de folie interacționează cu substanțele chimice din detergentul tablete.

Reacția este un fel de proces de oxidare, similar trucului folosit pentru lustruirea argintului. În acest caz, folia de aluminiu este folosită pentru a căptuși un recipient, iar argintul pătat este înmuiat în apă și detergent pudră. Substanțele chimice din detergent interacționează cu metalul din folie, conform Reader’s Digest.

Acest proces, cunoscut sub numele de ”schimb ionic”, oxidează petele și lasă argintăria strălucitoare și curată.