Cazul morții lui Petrică Miţu Stoian rămână încă un mister, iar familia continuă să aibă semne de întrebare. Potrivit Antena 3, deşi în spaţiul public au apărut controverse cu privire la modul în care se va împarți averea lăsată de regretatul Petrică Mîţu Stoian, se pare că succesiunea trece pe plan secund, având în vedere că prioritatea familiei artistului este să afle cine e vinovat de moartea acestuia.

Mai exact, familia artistului așteaptă concluziile anchetatorilor, dar și expertizele medicilor legiști. Între timp, o altă situaţie ar putea afecta moștenirea de aproape un milion de euro. Probabil, cea mai importantă parte a averii sunt drepturile de autor care ar putea genera sume importante de bani.

Organizația cu care artistul avea contract, are obligația legală de a colecta aceste drepturi și după moartea lui Stoian. Mai exact, banii respectivi vor rămâne însă blocați într-un cont până când se va lămuri cine este moștenitorul legal, care va avea dreptul să extragă acei bani din conturi.

Potrivit sursei citate, nu este exclus ca moștenitorii averii lui Petrică Miţu Stoian să se confrunte cu amendamentul ca 70% din drepturile de autor să fie preluate de stat pentru Fondul Cultural Român.

Probleme pentru moștenitorii lui Petrică Miţu Stoian

Un alt aspect care ar putea să genereze probleme majore în cazul moștenitorilor interpretului, este faptul că, în luna noiembrie, în Senat a trecut un amendament care propune ca 70% din sumele nerepartizate în cazul unor artiști decedați să fie distribuite către Fondul Cultural Român, instituție de stat.

Inițiativa s-a lovit de opoziția organismelor de gestiune colectivă, dar și a artiștilor, care au inițiat o petiție împotriva acestei modificări a legii.

Amintim faptul că interpretul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață în cursul zilei pe 6 noiembrie, la Spitalul din Reșița, unde fusese internat. Artistul se recupera după ce se vindecase de Covid-19, folosind un tratament special, care însă se pare că i-a fost fatal.

Petrică Mîțu Stoian avea 61 de ani și se afla în tratament post-Covid, însă sâmbătă s-a simțit rău și a ajuns din nou la spital, în Reșița. Din cauza stării sale, interpretul a fost dus direct la Terapie Intensivă. În cursul seriii de sâmbătă, medicii au constatat decesul acestuia.