Pe firul acestei idei, Dick Parsons, CEO-ul Citigroup, a fost întrebat dacă instituția financiară pe care o conduce este prea mare ca să dea faliment.
Răspunsul acestuia a fost scurt și clar: "Da!".  
În concluzie, mergând mai departe pe firul scenariului, dat fiind faptul că sistemul bancar se află în aceeași situație în care se afla și înainte de criză, cu bănci pentru care statul ar face orice dacă ar avea probleme, putem spune că dacă în momentul acesta o bancă precum Citigroup ar începe să aibă probleme similare cu AIG sau Lehman Brothers, scenariul de la finalul lui 2008 s-ar repeta.
Sistemul bancar american dar și sistemele financiare din alte state cu economii puternice au trebuit salvate de la faliment prin programe care au cuprins uriașe sume de bani luate din banii contribuabililor.
Programul de salvare a băncilor americane, cunoscut sub denumirea de TARP, a dispus de cea mai mare sumă de bani, care s-a ridicat la ordinul a sute de miliarde de dolari.
De doi ani încoace, au avut loc numeroase dezbateri privind legalitatea ajutorului de stat acordat băncilor.
<embed bgcolor="#FFFFFF" flashvars="videoGUID=570E1B20-06C0-4D11-A6F1-F992B75EA57D&playerid=1000&plyMediaEnabled=1&configURL=https://wsj.vo.llnwd.net/o28/players/&autoStart=false" base="rtmpt://wsj.fcod.llnwd.net/a1318/o28/video" seamlesstabbing="false" swliveconnect="true" type="application/x-shockwave-flash" src="https://s.wsj.net/media/swf/main.swf" pluginspage="https://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" height="363" width="512" name="main"></embed></embed><//embed>