Fiul patronului de la Ferma Dacilor se numără printre victimele incendiului

Patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, nu poate fi audiat deoarece este în stare de șoc. Recent, el a aflat că fiul său, în vârstă de numai 9 ani, se numără printre victimele care au murit carbonizate în incendiul de la pensiune.

În continuare autoritățile desfășoară operațiuni dramatice de căutare printre ruinele pensiunii Ferma Dacilor din Prahova. Până în acest moment, bilanțul este tragic. Șapte persoane, inclusiv trei copii, au fost descoperite carbonizate în urma incendiului devastator care a distrus pensiunea din Tohani.

Autoritățile sunt în prezent angrenate în eforturi pentru identificarea victimelor. În acest scop, se folosesc probe de salivă de la rudele acestora. În același timp, 14 persoane au fost convocate pentru audieri.

Amintim că este în curs o anchetă activă în legătură cu un dosar penal care vizează infracțiuni de omucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și distrugere din culpă.

Anchetatorii au audiat un număr de persoane, printre care se află angajați ai complexului din Tohani, martori, turiști și rude ale celor care au pierit în incendiu.

Există persoane care încă nu au fost identificate, ceea ce justifică efectuarea testelor ADN. Salvatorii au continuat căutările sub dărâmăturile complexului pe tot parcursul nopții. În dimineața aceasta, s-a descoperit trupul neînsuflețit al unui copil.

În prezent, o singură persoană este încă dată dispărută, este vorba despre un adult.

cornel dinicu
SURSA FOTO: Captură video Observatorul Prahovean/ YouTube

Patronul complexului turistic a refuzat să facă declarații în fața anchetatorilor

La locul incidentului se află echipaje de criminaliști, inclusiv criminaliști din București, și specialiști din Petroșani. O anchetă este în desfășurare. În fața polițiștilor, patronul complexului nu a fost dispus să ofere nicio declarație. Se pare că acesta a fost puternic afectat de șocul provocat de pierderea fiului său.

Ancheta se concentrează asupra aspectelor cheie. Experții lucrează pentru a determina dacă tragedia putea fi prevenită. Un aspect clar constatat este că pensiunea nu deținea autorizație de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU). În ciuda faptului că la controale au fost emise avertismente.

Procurorii DNA au depus o cerere de redeschidere a dosarului privind modalitatea în care inspectorii de la ISU Prahova au efectuat verificările la Ferma Dacilor. Acestea au avut loc în anul 2019.

Momentan, cauza izbucnirii incendiului nu este cunoscută. Anchetatorii explorează posibilitatea unei defecțiuni tehnice sau a unei probleme la rețeaua electrică.

Cu atât mai mult cu cât patronul pensiunii s-a plâns anterior de faptul că ferma are o instalație subdimensionată și este obligat să recurgă la utilizarea generatoarelor. Experții iau în considerare ipoteza că aprinderea jarului din vatra grătarului de la restaurant ar fi putut declanșa incendiul.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au inițiat un dosar penal în legătură cu acuzațiile de distrugere și ucidere din culpă.