Un singur „new entry” în noua listă. Postul TVSudEst, care până acum emitea doar regional. Potrivit reprezentanțiilor CNA, postul, care are și licență de satelit, a fost o lună în măsurătorile TV, scrie paginademedia.ro

TVSudEst este deținut de societatea TV SAT 2002 SRL, al cărei asociat unic este Neagu Gabriela Marinela.Posturile, toate licențiate în România, sunt ordonate după audiență și au fost luate în considerare doar cele care s-au declarat libere la retransmisie.

Lista „must carry” se aplică doar companiilor de cablu, nu și operatorilor de platforme de satelit (DTH). Practic, aceasta este lista de posturi de televiziune pe care operatorii de cablu sunt obligați să o aibă în grila de programe. Nu intră în listă canalele Pro TV, dar și alte posturi care care percep tarife de la cabliști pentru a putea fi preluate.

1. Antena 1 
2. Kanal D
3. Romania Tv
4. Antena 3
5. Prima TV
6. National TV
7. Antena Stars
8. B1 TV
9. Realitatea TV
10. Digi 24
11. Happy Channel
12. Favorit TV
13. Kiss TV
14. Trinitas TV
15. Taraf TV
16. ZU TV
17. U Tv
18. TV H
19. National 24 Plus
20. Music Channel
21. Inedit TV
22. Hit Music
23. TV Neptun
24. Nasul TV
25. Speranta TV
26. TVSudEst
27. Alfa Omega Tv
28.Credo TV
29. Travel Mix
30. Telestar 1
31. eStrada
La lista televiziunilor comerciale, se adaugă și posturile publice TVR 1, TVR 2, TVR 3 și regionalele postului public, dar și TV5 și Moldova 1.

Ce este principiul „must carry”

Principiul „must carry” este prezent în Legea Audiovizualului, Art. 82, și prevede că distribuitorii de cablu trebuie să includă în oferta lor programele televiziunii publice și posturile private aflate sub jurisdicția României, libere la retransmisie și fără condiționări tehnice sau financiare. În prezent, principiul nu este aplicat și operatorilor DTH.’

SURSA: paginademedia.ro