Medicii ne recomandă să consumăm mâncarea acasă pentru că cea gătită de noi este mult mai sănătoasă. Totuși,  specialistii ne avertizeaza ca riscurile nu dispar nici aici. O ciorba gatita in casa in care folosim apa de la chiuveta poate fi extrem de periculoasa pentru organism din cauza clorului pe care il contine.

Prof. dr. Mencinicopschi avertizeaza ca supele sau ceaiul facute in casa cu apa de la robinet pot fi adevarate surse de imbolnavire. Acesta spune ca apa de la robinet contine clor, ceea ce ne poate afecta serios sanatatea.

Directorul Institutului de Cercetari Alimentare (ICA) explica de ce nu e sanatoasa apa de la robinet. Continutul de clor este adaugat pentru a inactiva contaminantii biologici, insa procedeul poate sa ne afecteze sanatatea, deoarece clorul care nu se evapora se transforma in compusi chimici care pot fi cancerigeni, conform Realitatea TV.

Dacă puneți la fiert legume din agricultura intensivă, aruncați prima apă. De obicei, acolo se descarcă majoritatea chimicalelor folosite pentru solul în care au fost cultivate, adică îngrășămintele și pesticidele folosite la creștere.

Nu același lucru este valabil pentru legumele provenite de pe terenuri din agricultură ecologică. Acestea cedează în apă folosită doar minerale, adică nutrienți.

Iar dacă o preparați cu borș, în ciuda gustului acrișor, vine la pachet cu o substanță cu un efect puternic alcalinizant, ideală. Legumele se fierb în apă cu sare pentru a le da gust. Dacă nu se adaugă sare la fiert, legumele vor fi fade, iar sarea adăugată ulterior nu va conferi același gust. Timpul de fierbere pentru legume este foarte important. Dacă fierbeți legumele prea mult, vitaminele se pierd, iar gustul și textura nu vor fi apetisante deloc.