Evenimente Abonamente Comunicate
CITEŞTE ŞI

Business

Ce legume și fructe poți congela pentru a le păstra mai mult timp prospețimea

Autor: | | 0 Comentarii | 1299 Vizualizari

Toate studiile arată că reușim să consumăm mult mai puține legume și fructe decât are nevoie corpul nostru, pentru a-și putea obține toate vitaminele și nutrienții necesari. Chiar dacă le cumpărăm, câteodată uităm sau nu apucăm să le gătim, astfel că ele se strică și suntem nevoiți să le aruncăm.

O soluţie simplă la aceste două probleme este îngheţarea lor într-o ladă frigorifică. Studiile arată că valoarea nutriţională a legumelor şi fructelor îngheţate este, în general, egală, iar în unele cazuri chiar mai mare decât echivalentele proaspete ale acestora. 

Valoarea nutritivă a vitaminelor solubile în apă - şi anume cantitatea de riboflavină (vitamina B2) şi vitamina C (acid ascorbic) - este, în general, aceeaşi sau mai mare în cazul produselor congelate decât a celor proaspete. De asemenea, îngheţarea lor într-o ladă frigorifică are un efect pozitiv şi asupra conţinutului de vitamina E din fructe şi legume, în comparaţie cu produsele proaspete. În plus, valoarea nutritivă a cinci minerale (calciu, magneziu, zinc, cupru şi fier), a fibrelor şi fenolilor totali (compuşi din plante) este, în cea mai mare parte, mai bine conservată în fructele şi legumele congelate.

Aşadar, mai jos am făcut o listă cu o serie de legume şi fructe pe care le poţi congela într-o ladă frigorifică, astfel încât să îşi păstreze cât mai bine proprietăţile.

Sparanghel - Spală-l şi taie orice părţi lemnoase. Taie-l în jumătate şi înmoaie-l în apă clocotită timp de trei minute. Se lasă să se răcească în apă cu gheaţă timp de trei minute şi apoi se scurge. Pune hârtie cerată pe o tavă, pune sparanghelul pe foaie şi îngheaţă-l timp de o jumătate de oră. Împachetează-l în pungi de congelare pentru depozitare eficientă.

Fasole verde - Se spală şi se taie capetele păstăii. Se pot lăsa întregi sau se pot tăia în felii. Se opăresc timp de trei minute, se ţin în apă rece tot 3 minute şi se scurg. Pot fi păstrate în lada frigorifică până la şase luni.

Sfecla - Se spală, se taie vârful lăsând câţiva centimetri de tulpină. Se găteşte în apă clocotită până când se înmoaie. Se răceşte, se decojeşte apoi se taie în felii sau cuburi, formă sub care se congelează în lada frigorifică.

Pagina 1 din 2
Capital - Comenteaza
Capital - Twitter
Printeaza

Alte articole

SPUNE-TI PAREREA Capital - Comenteaza Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Postarea comentariilor se poate face in doua moduri:
  • Prin formularul de la finalul articolelor.
  • Prin intermediul contului de Facebook: în acest caz postarea comentariilor se face instant. Daca nu aveti deja cont de Facebook il puteti crea de aici https://ro-ro.facebook.com/
Echipa CAPITAL.

EVZ

Doctorul Zilei

Cancan

Animal Zoo

EVZ Monden

DCNews

Stirile Kanal D

AutoBild

Economica.net

Agrointeligenta

StiriDiaspora.ro

Capital - Articole similare

SPUNE-TI PAREREA Capital - Comenteaza Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Postarea comentariilor se poate face in doua moduri:
  • Prin formularul de la finalul articolelor.
  • Prin intermediul contului de Facebook: în acest caz postarea comentariilor se face instant. Daca nu aveti deja cont de Facebook il puteti crea de aici https://ro-ro.facebook.com/
Echipa CAPITAL.

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul Capital.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.