Cetățeanul olandez acuzat de răpirea și uciderea unei fete de 11 ani din Dâmbovița a părăsit țara la scurt timp după fapta comisă. Acesta a dus-o pe un câmp, unde a abuzat-o și a sugrumat-o. Fata de 11 ani din localitatea Gura Suții nu a mai ajuns acasă vineri de la școală, iar duminică a fost găsită moartă, pe un câmp din comuna Produlești.

Se pare că pedofilul oladez era profesor de literatură pentru copii, de aici și obsesia acestuia pentru cei mici.

Mai mult, psihologul criminalist Liviu Chesnoiu susține că dacă suspectul din Olanda este pedofil, autoritățile din România ar fi trebuit să fie alertate cu privire la intrarea acestuia în țară.

„Este un individ bolnav. Pedofilia este o boala, un comportament sexual deviant, este un individ care a venit aici în România la vânătoare. Și olandezul nostru vânător este bine mersi în țara lui. Până o să îl aducem noi de acolo, o să mai dureze.”, au spus anchetatorii.

Oamenii legii au constatat că s-a tot învârtit prin câteva localități.

”Acești indivizi ar trebui să fie cunoscuți, să se dea alarma când intră în țară. În țările civilizate oamenii sunt înștiițați, aveți un pedofil în cartier. Nu poți să lași asemenea oameni să intre în țară și să intre liberi.

Trebuia dat în consemn să nu părăsească țara, acum nu știu cum vom reuși să îl aducem înapoi. Sper ca Interpol și Europol să își facă datoria”, a declarat Liviu Chesnoiu.

Confuzie cu un jurnalist cu același nume

Editorul publicației Reformatorisch Dagblad, Steef de Bruijn, a trimis, pe adresa redacției, un mesaj prin care arată că presupusul asasin al fetiței din Dâmbovița nu este una și aceeași persoană cu colegul său, jurnalistul Johannes Visscher, a cărei poză a fost vehiculată în presă.

Acesta confirmă, în calitate de șef al redacției Reformatorisch Dagblad, că jurnalistul Johannes Visscher nu a fost în Romania săptămâna trecută, ci la birou, unde a scris și publicat articole.

Dâmbovița News susține că poza afișată este cea corectă.