Anunţul a fost făcut de Ministerul Economiei, care a ales şi oferta depusă de  Consorţiul format din Muşat & Asociaţii – Restructuring & Insolvency SPRL şi Muşat şi Asociaţii Sparl pentru insolvenţa SC PEET Termoelectrica SA.

În urma anunţului publicitar pentru organizarea licitaţiilor de desemnare a lichidatorului CN a Huilei SA respectiv a lichidatorului SC PEET Termoelectrica SA, la termenul limită pentru depunerea ofertelor, 7 iunie 2013, au fost depuse câte trei oferte pentru fiecare din cei doi operatori economici.

În fiecare dintre cele două cazuri, în urma analizei documentelor de participare depuse şi care atesta îndeplinirea condiţiilor de precalificare, a fost descalificată câte o ofertă.

Urmare a punctării ofertelor finale depuse, conform grilelor de evaluare şi comparare a ofertelor în vederea desemnării lichidatorilor, au fost declaraţi adjudecatari ai licitaţiilor Expert Insolvenţă SPRL Deva, la CNH, şi consorţiul format din Muşat & Asociaţii – Restructuring & Insolvency SPRL şi Muşat şi Asociaţii Sparl, la Termoelectrica.

În data de 26 iunie, Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, acţionând în numele şi pe seama Ministerului Economiei, unicul acţionar al celor două societăţi aflate în lichidare voluntară, a încheiat cu adjudecatarii celor două licitaţii Contracte de angajare.

La 28 februarie 2013, activele Termoelectrica aveau o valoare preliminată de 552,913 milioane lei, iar valoarea preliminată a datoriilor se ridica la 331,174 milioane lei. În cazul CNH, valoarea preliminată a activelor este de 1,113 milioane lei, iar cea a datoriilor de 4,92 miliarde lei.

Citiţi şi: TOP Cine sunt cei mai mari 10 datornici la bugetul de stat