Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a desemnat Casa de Insolventa Moldova SPRL Iasi pentru lichidarea societatii Terom, in urma analizarii ofertelor tehnice si financiare depuse de cele patru companii implicate in cursa, informeaza un comunicat AVAS. Valoarea activelor imobilizate ale companiei se ridica la 6,75 milioane de lei, in timp ce valoarea datoriilor totale este de peste 70 de milioane de lei.

Pentru lichidarea societatii iesene, AVAS a primit oferte de la Casa de Insolventa Transilvania SPRL din Cluj-Napoca, Casa de Insolventa Moldova SPRL din Iasi, Sierra Quadrant SPRL din Bacau, Consulta 99 SPRL Bucuresti si ISD Insolvency SPRL din Bucuresti.

In perioada urmatoare lichidatorul desemnat va trece la evaluarea bunurilor, la intocmirea caietelor de sarcini si la organizarea licitatiilor pentru vanzarea creantelor si bunurilor societatii.   

Remunerarea lichidatorului se face prin aplicarea unei cote de comision asupra valorii totale incasate din vanzarea bunurilor, din recuperarea creantelor societatii comerciale, precum si din vanzarea stocurilor, nominalizate in evidenta contabila a societatii la data preluarii patrimoniului acesteia de catre lichidator.

Sursa: Capital