Cei care cumpără cadouri pentru cei dragi de Moş Nicolae trebuie să aibă grijă înainte să meargă în magazine. Tradiţia spune că unele lucruri pot aduce ghinion şi nefericire dacă sunt dăruite.

Astfel, ceasurile, batistele, perlele, oglinzile, figurinele de păsări, servietele, plantele, animalele de companie sau lănțișoarele cu cruciulițe sunt obiecte care nu este bine să fie dăruite sau acceptate cu ocazia zilei de Moş Nicolae.

Batistele prevestesc multe lacrimi

Ceasurile, în tradiția chineză, nu se oferă decât în ocazii foarte speciale, niciodată de sărbători. Chinezii spun că ceasurile indică timpul pe care o persoană îl mai are de trăit. Batistele prevestesc multe lacrimi, aşa că este de evitat să le oferi cuiva ori să le accepți în dar. Indicat ar fi să le înlocuiești cu produse artizanale, cu obiecte de decorațiune handmade, dacă vrei să ieși cumva din tipar.

Despre perle se spune că ar reprezenta lacrimile nimfelor marine, așa că nu este bine să fie dăruite de sărbători, pentru a nu aduce tristețe în viața cuiva. Oglinzile, mai ales în casă nouă, aduc ghinion. Figurinele de păsări sau bibelourile sunt potrivite într-o vitrină, însă pot aduce agitație și multă mâhnire, scrie Fanatik.

Animalele făcute cadou în această zi vor fi extrem de triste

Servietele, lădițele, pușculițele sau portofelele nu trebuie niciodată oferite goale. E bine să pui măcar o monedă în ele, altfel persoana care le primește va sărăci, spune tradiţia. Plantele sau animalele făcute cadou în această zi nu își vor găsi locul în noul lor mediu și vor fi extrem de triste, iar timpul lor spre moarte se va scurta considerabil.

În final, cruciulițele se dăruiesc doar la botez ori în preajma Paștelui, căci ele amintesc de răstignirea lui Iisus Hristos. În alte ocazii, cum ar fi acum de Sfântul Nicolae, ele aduc nenorociri.