Cel puțin, așa reiese din estimarile Edenred Romania. „În acest an, estimăm o creștere cu 20% a numărului de companii care vor acorda salariatelor tichete și carduri cadou de 8 Martie. În general, companiile mari și foarte mari au majorat încă de anul trecut valoarea și frecvența beneficiilor pentru salariați, astfel că în 2017 tendința de a acorda tichete sau carduri cadou se accentuează în segmentul firmelor de dimensiuni mici și medii ”, spune Dana Sintejudean, Director General Adjunct al Edenred România.

În 2016, cele mai multe angajate care au primit tichete sau carduri cadou de 8 Martie lucrează în companii din București, Cluj și Constanța. Mai mult de 50% din volumul total al tichetelor și cardurilor cadou acordate de 8 Martie angajatelor în 2016 a fost în aceste județe.

În ceea ce privește preferințele angajatelor, cele mai multe au ales să-și cheltuiască tichetele și cardurile cadou în retail-ul modern. Pe lângă marile supermarketuri și hypermarketuri, cele mai multe angajate și-au îndreptat preferințele către cadouri din domeniile farma, modă, electronice, decorațiuni/ bricolaj, accesorii și sport.

În prezent, tichetele cadou emise de Edenred sunt acceptate în peste 65.000 de magazine afiliate în Romania, în timp ce cardurile cadou pot fi cheltuite în peste 7500 de magazine