În ziua de duminică, 14 aprilie 2019, în jurul orelor 10.30, victima MELENCU MIHAELA LUIZA (elevă, 18 ani, circa 160-165 cm înălțime, aprox. 60 kg, păr lung castaniu, ochi căprui) a plecat de la domiciliul său din satul RADOMIR, comuna DIOȘTI, jud. DOLJ, unde locuia împreună cu cei doi bunici, respectiv martorii I.S. și I.E., pentru a se deplasa în mun. CARACAL de unde urma să ridice prin sistemul de transfer rapid MoneyGram o sumă de bani trimisă de mama sa, MELENCU MONICA, aflată în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, se arată în rechizitoriul procurorulor în cazul Dincă.

Tânăra a așteptat însoțită de bunica sa, o mașină ”de ocazie” cu care s-a deplasat în municipiul Caracal.

Cum arăta Luiza Melencu în momentul răpirii?

În momentul plecării, victima purta pantaloni de blugi, de culoare albastru, rupți în genunchi, o pereche de teniși de culoare galbenă, pulover de culoare negru și o geacă neagră. Avea asupra sa și un rucsac din piele de culoare neagră, cu fermoare mari aurii și o jucărie de plus atașată de acesta, precum și telefonul mobil. Telefonul fetei avea dublu SIM, cea dea doua cartelă.

De asemenea, fata purta la gât un lănțișor fin de culoare aurie, cu zale mici, model obișnuit, verigă lângă verigă, având atașat un pandantiv format din 3 inimioare prinse una sub alta, de la sistemul de prindere în ordine descrescătoare a mărimii, cea mai mare de culoare galbenă, cea din mijloc de culoare albă și cea mai mică de culoare roz.

În municipiul Caracal, victima MELENCU MIHAELA LUIZA a constatat că sistemul de operare pentru transfer rapid MoneyGram nu era funcțional, astfel încât nu a reușit să recepționeze suma de bani trimisă de mama sa, iar ca urmare, la orele 11:07 și-a apelat bunicul căruia i-a adus la cunoștință acest lucru și i-a comunicat faptul că va lua ”o ocazie” pentru a reveni acasă.

Ultima conversație a Luizei cu mama sa

Ulterior, victima MELENCU MIHAELA LUIZA a purtat o discuție cu mama sa, partea civilă M.G.M, convorbirea telefonică derulându-se între orele 11:14-11:25, în acest moment victima fiind localizată conform camerelor de supraveghere montate și a releului de telefonie mobilă, în intersecția Piața Victoriei cu Calea Craiovei, această zonă fiind denumită “a Văduvei” de către localnici și cunoscută ca punct de așteptare a autoistopiștilor către Craiova. Aceste probe se coroborează și cu proba testimonială, respectiv declarațiile martorilor P.A şi D.E., care au observat-o pe victima MELENCU MIHAELA LUIZA vorbind la telefon, în timp ce aștepta la ocazie în zona fiind denumită “a Văduvei”.

În timp ce aștepta în acest loc, la orele 11:30, victima l-a apelat pe tatăl său M.C.F, cu care a purtat ultima sa convorbire (cu o durată de 47 de secunde), convorbirea încheindu-se exact în momentul în care lângă ea a oprit o mașină care se oferea să o transporte ”la ocazie”.

Cu ce mașină a fost Luiza răpită?

În fapt, cel care oprise era inculpatul DINCĂ GHEORGHE, aflat la volanul autoturismului personal marca Renault Megane, de culoare gri metalizat, cu nr. de înmatriculare . Autoturismul era echipat cu geamuri negre și parasolare de culoare neagră, pentru a face dificilă observarea persoanelor aflate în interiorul acestuia și, totodată, fusese special modificat pentru ca geamurile acesteia să nu poată fi acționate de pasagerii aflați pe bancheta din spate, deblocarea portierele putând fi efectuată exclusiv de către șofer.

În ziua respectivă, acesta se întorcea din centrul orașului Caracal și se deplasa spre locuința sa din Calea Craiovei, nr. 169.

Inculpatul DINCĂ GHEORGHE a observat-o pe victima MELENCU MIHAELA LUIZA în locul unde în mod obișnuit stau autostopiștii, fiind singură și ținând în mână un telefon, astfel încât a oprit mașina în dreptul tinerei, aceasta a deschis portiera din dreapta spate și la întrebarea sa a în legătură cu deplasarea în loc. Radomir, jud. Dolj, inculpatul i-a răspuns afirmativ, invitând-o să urce. Scaunul din dreapta față al mașinii era ocupat, conform obiceiului inculpatului, cu diverse obiecte și cumpărături, în acest fel victima fiind nevoită să ocupe loc pe bancheta din spate.