Simona Halep ar fi luat Roxadustat din mai multe surse

Simona Halep ar fi luat Roxadustat din mai multe surse. Se pare că jucătoarea de tenis nu ar fi putut avea o cantitate atât de mare de Roxadustat în organism, consumând doar suplimentul pentru sportivi KETO MCT, așa cum a susținut ea, dar și avocații ei.

Vedeta a recunoscut că între 23 august și 29 august (exceptând ziua de 24 august, când nu s-a antrenat deloc) a luat trei suplimente noi, recomandate de echipa ei din cadrul Academiei Mouratoglou. Printre cele trei suplimente, era și KETO MCT, contaminat cu Roxadustat.

Candice Gohier, fizioterapeuta sa, i-a recomandat cele trei suplimente pentru sportivi, după ce s-a consultat cu Frederic Lefebvre, fostul fizioterapeut al Serenei Williams și directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou.

Simona Halep a întrebat personal dacă suplimentele sunt conforme. Ea l-a întrebat și pe Patrick Mouratoglou dacă le poate lua. El i-a zis că sunt în regulă și nu conțin substanțe interzise.

Vedeta a zis de mai multe ori că nu a luat niciodată substanțe interzise și că nu ar fi putut consuma Roxadustat din două motive, ce au fost secretizate în dosarul ei. În formularul doping din 29 august, însă, ea nu a vorbit despre cele trei suplimente recomandate de Candice Gohier.

Conform ITIA, ea s-a dopat și din altă sursă, nu doar din suplimentul contaminat, recomandat de fizioterapeuta ei. Pe scurt, Simona Halep a ingerat Roxadustat din două surse separate, KETO MCT și o sursă neidentificată.

S-a aflat cum a ajuns keto colagenul la Simona Halep

Vă amintim că s-a aflat și cum a ajuns keto colagenul la Simona Halep. Substanța este vândută sub formă de pudră, fiind deținută de o firmă canadiană: Schinoussa Superfood. Keto colagenul avea intrare la Academia Mouratoglou.

În august 2022, cu câteva zile înainte de a fi depistată pozitiv, Simona Halep avea dureri musculare și a cerut ceva. I s-a adus keto colagen din marca cu care era aprovizionată Academia Mouratoglou. Ea nu lua niciodată nimic, fără ca substanța respectivă să fie validată oficial. Jucătoarea de tenis s-a adresat imediat Academiei Mouratoglou, care a descoperit că acel lot a fost contaminat. Se pare că sportiva ar fi luat doar în acea perioadă keto colagen.

„Simona Halep avea dureri musculare și a cerut ceva, chiar în săptămâna aceea când vineri, 26 august 2022, i s-a făcut testul. Atunci i s-au prelevat și urină și sânge. Simonei i s-a adus keto colagen din marca cu care era aprovizionată Academia lui Mouratoglou. Ea nu lua niciodată nimic, fără ca substanța să fie validată, ceea ce însemna că lista e trimisă la WADA.

Simona a primit substanța de la preparatoarea fizică a academiei o pudră de keto colagen, produs de o firmă din Canada: Quantum Nutrition. Produsele se numesc Schinoussa Superfood. Pudra a fost dizolvată și ea a folosit-o. Luni, pe 29 august, au mai testat-o o dată, doar pentru urină.

Testele au fost prelucrate în octombrie la laboratorul acreditat WADA din Montreal. În proba A au găsit ”urme fine” de Roxadustat. În proba B, la același laborator, au descoperit de 80 de ori mai multă concentrație de Roxadustat și au declarat și această probă pozitivă.

Științific e imposibil ca, fără o eroare la depozitare sau la analiză, să existe atât de mari diferențe în aceeași urină, împărțită în două eșantioane”, a explicat un apropiat al Simonei Halep, sub protecția anonimatului, potrivit sursei citate anterior.