Acest contract marchează inaugurarea departamentului de property management al CBRE, lider în administrarea centrelor comerciale din Europa Centrală şi de Est, cu un portofoliu de circa 1,7 milioane de metri pătraţi în peste 200 de proprietăţi din şase ţări. Managementul centrelor comerciale şi al parcurilor de retail însumează peste 50% din numărul total de metri pătraţi aflaţi în portofoliul de property management al companiei. Grupul are 55 de centre comerciale în administrare în Europa Centrală şi de Est.

„CBRE a decis să înfiinţeze o divizie specializată în România deoarece, pe de o parte, există pe piaţa imobiliară locală o necesitate pentru management eficient şi, pe de cealaltă parte, CBRE România are specialişti cu experienţă atât în această piaţă, cât şi în management, pentru a exploata întregul potenţial al proiectelor locale de real estate. Acesta este cel mai important mandat de property management al unui centru comercial din România acordat unei terţe părţi”, a declarat Răzvan Iorgu, directorul general al CBRE România. Claudiu Szetyanszki a fost desemnat să coordoneze managementul Sun Plaza.

Sun Plaza este al doilea cel mai mare proiect dezvoltat de S IMMO. Deschis în anul 2010 şi situat în partea de sud a Bucureştiului, mallul are peste 130 magazine şi o suprafaţă de 80.000 mp.