Biroul Naţional de Statistică din Marea Britanie (ONS) a transmis, joi, că incidenţa cazurilor de COVID-19 în Anglia a crescut din nou în săptămâna care s-a încheiat pe 18 decembrie. Mai exact, circa 645.800 de persoane, echivalentul a 1 din 85, au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus, potrivit estimărilor.

“Procentul persoanelor testate pozitiv a continuat să crească vertiginos în Londra, estul şi sud-estul Angliei. Londra are în prezent cel mai mare procent de persoane testate pozitiv”, a precizat ONS.

Incidenţa în săptămâna precedentă era de 1 la 95, potrivit estimării ONS.

Tot joi, într-o comunicare separată, Serviciul pentru testare şi monitorizare din Anglia a anunţat că a înregistrat o creştere de 58% de la o săptămână la alta în numărul cazurilor COVID-19 pozitive detectate.

Acelaşi departament a mai precizat că în săptămâna 10-16 decembrie, 139.332 de cazuri pozitive au fost transferate către serviciul de localizare a persoanelor care au venit în contact cu cei infectaţi, 88,1% dintre aceştia fiind contactaţi şi plasaţi în izolare la domiciliu, o creştere uşoară faţă de procentul de 87,5% înregistrat săptămâna precedentă.

Proporţia persoanelor care au venit în contact cu cazuri pozitive şi care au fost localizate a rămas constantă, de 92,6%, a mai precizat serviciul pentru testare, potrivit Agerpres.

O nouă mutaţie a COVID-19, provenită din Africa de Sud, detectată în Marea Britanie

Între timp, Marea Britanie a detectat o nouă mutaţie a coronavirusului la contacţi ai unor persoane infectate care au călătorit dinspre Africa de Sud, a precizat miercuri ministrul Sănătăţii, Matt Hancock.

Ministerul Sănătăţii din Africa de Sud a anunţat săptămâna trecută că a fost descoperită o nouă mutaţie genetică a virusului, care ar putea fi cauza unei creşteri recente a numărului de infectări în această ţară.

“Datorită unei impresionante capabilităţi genomice a celor din Africa de Sud, am detectat două cazuri ale unei alte noi variante a coronavirusului aici, în Marea Britanie”, a declarat Hancock în cadrul unei conferinţe de presă.

“Ambele au fost în contact cu cazuri care au venit din Africa de Sud în ultimele săptămâni”, a mai spus acesta.

Marea Britanie se confruntă deja cu provocarea de a ţine sub control transmiterea unei variante mutante a coronavirusului, cu 70% mai transmisibilă, iar Hancock a precizat că, după câte se pare, noua variantă a suferit mutaţii ulterioare şi este mult mai infecţioasă.