Cazul avocatului care a cerut 54 de milioane de dolari despagubire de la o curatatorie chimica a fost inchis. Reclamantul nu a primit suma ceruta, in schimb si-a facut mai multa publicitate decat si-ar fi dorit vreodata.

In mai 2005, Roy Pearson, avocat in Washington, D.C., a dat la curatat o pereche de pantaloni (cost 10,50 de dolari) intr-o curatatorie detinuta de un cuplu de emigranti sud-coreeni, care au avut ghinionul sa ii piarda. Vazand ca primeste alti pantaloni in schimbul celor dati la curatat, Pearson a cerut 1.150 de dolari daune. Patronii au refuzat, dar ulterior au regretat si au incercat sa ii dea avocatului 12.000 de dolari sa ii lase in pace.

Pearson i-a dat in judecata pe cei doi si a cerut initial 67 de milioane de dolari, iar apoi a coborat pretentiile la 54 de milioane de dolari, o suma uriasa ce depaseste chiar si pretentiile in civil in cazul unor omucideri.

Dupa doua zile de judecata, cerintele lui Pearson au fost declarate „absurde si exagerate” si i s-a cerut sa plateasca el 12.000 de dolari, cheltueilile de judecata ale cuplului sud-coreean.

Mai mult, avocatul are toate sansele sa isi piarda locul de munca, intrucat contractul cu agentia guvernamentala care l-a angajat ii expira curand, iar un consilier din cadrul primariei Washington-ului a declarat ca sunt sanse foarte mari ca acest contract sa nu fie reinnoit, in lumina ultimelor evenimente. Pearson avea un salariu de 100.512 de dolari anual.

Sursa: USA Today