Mădălina Manole a încercat să-și ascundă emoția în mesajul lăsat

Sorin Ovidiu Bălan au vorbit și interpretat conținutul mesajelor subliminale pe care le transmitea Mădălina Manole în înregistrarea video din oglindă. De asemenea, a fost vizat și ultimul text de pe telefonul mobil al victimei. Ambele mesaje au fost descoperite în împrejurări care ridică foarte multe semne de întrebare.

Invitată în podcastul lui Sorin Ovidiu Bălan de pe canalul de YouTube HAI România, profilerul FBI Mihaela Brooks a vorbit despre cazul artistei. Despre caz a vorbit și investigatorul criminalist Zaida Melissa Guajardo, care a analizat mesajul video al Mădălinei Manole.

„Ea încearcă în video să-i ofere confort copilului ei, dar nu poate să-și stăpânească emoțiile. În mod evident este foarte tristă și încearcă din greu să nu plângă. Își pune mâna la gură pentru a-și masca emoțiile și pentru a nu arăta ce simte. Gestul indică în general faptul că o persoană e foarte tristă, emoționată sau surprinsă și dorește să ascundă acest lucru.

De asemenea, gestul cu mâna indică faptul că dorește să contacteze pe cineva și (n.r. gestul cu mâna la inimă) vrea să consoleze, să ofere protecție. Este însă foarte tristă și nu vrea să arate această emoție”, a spus Zaida Melissa Guajardo.

Tristețea foarte mare a Mădălinei Manole

Profilerul FBI, Mihaela Brooks, a ținut să prezinte contextul acestui video și să explice la rândul său opinia. Ea spune că soțul Mădălinei Manole a declarat că problemele artistei începuseră cu două luni înainte.

Potrivit soțului ei, Petru Mircea, mesajul video a fost găsit în luna septembrie, sau sfârșitul lunii august. Petru Mircea a susținut că video-ul era datat din martie.

Cu toții știm foarte bine cât de mult și-a dorit să aibă un copil și cât de fericită era Mădălina Manole, spune Mihaela Brooks. În alte interviuri după nașterea copilului se știe ce fericită era și declara că vrea să-și petreacă foarte mult timp cu copilul.

„Concertele și muzica deci nu erau chiar pe primul plan, așa cum era copilul. Ceea ce știm, și s-a verificat, este că Petru Mircea dorea concerte și să aibă albume cât mai multe. Mădălina Manole nu putea să aibă grijă și de copil și să se țină de programul de lucru. Așa că mama lui avea grijă de copil. Tocmai aici este tristețea și supărarea ei.

Tristețea pe care o are Mădălina Manole se aude pe video când copilul gângure. În momentul în care ea face cu mâna, e ca și cum îi spui unui copil la revedere.

Ea nu avea cui să se destăinuie de tristețea pe care o avea. Ea și-a ascuns problemele din căsnicie și față de cei așa ziși prieteni și față de părinți. A fost izolată de el.

Această înregistrare video era una personală, nu una de suicid”, consideră Mihaela Brooks.

Expertul argumentează acest lucru prin faptul că în momentul în care cineva ia decizia să comită suicid și lasă un bilet de adio, acea persoană este hotărâtă să moară și nu are acea tristețe pe care Mădălina Manole a arătat-o în clipul video.