Câți kilometri de autostradă vor fi gata în 2024?

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunțat marți, 19 decembrie 2023, că obiectivul său pentru anul 2024 este finalizarea a 250 de kilometri de autostradă și drum expres.

Se bucură că bugetul Ministerului Transporturilor este mai mult decât dublu față de anul 2021. Cu toate acestea, ar fi nevoie de mai mulți bani. Până la finalul anului viitor, trebuie să își țină promisiunea de a da în circulație 250 de kilometri de autostradă și drum expres.

„Mă bucur că a trecut bugetul Ministerului Transporturilor a trecut prin Comisii și mă bucur că este mai mult decât dublu față de anul 2021, când am preluat ministerul, dar chiar și așa am avea nevoie de mai mulți bani.

Până la finalul anului viitor trebuie să dăm în circulație și mă țin de această promisiune, trebuie să dăm în folosință 250 de kilometri de autostradă și drum expres”, a spus, marți, Sorin Grindeanu în cadrul unei conferințe de presă filmată și postată apoi pe contul oficial de Facebook al lui Marcel Ciolacu.

Săptămâna viitoare, se finalizează al doilea tronson, peste jumătate din cei 121 km de la Craiova până la Piteşti

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a vizitat șantierul de construcție a Drumului Expres Craiova-Pitești, tronsonul 3 Valea Mare-Colonești. A venit împreună cu președintele PNL, Nicolae Ciucă, pentru a sublinia importanța stabilității politice. Potrivit spuselor sale, săptămâna trecută, a fost la Autostrada Transilvaniei. Acum, este posibilă circulația de la Târgu-Mureș până la Cluj. Marcel Ciolacu a menționat că la Autostrada Transilvania s-a dat drumul la circulație cu opt luni mai devreme.

„Înţeleg că săptămâna viitoare se finalizează al doilea tronson, peste jumătate din cei 121 km de la Craiova până la Piteşti. Pe urmă urmează Centura Bucureştiului şi astfel se face unirea cu A0 şi se poate circula de la Craiova direct până la Constanţa pe drum expres sau autostradă.

Sperăm ca şi la autostrada Moldovei să se întâmple acelaşi lucru, astfel încât să legăm şi Moldova de Bucureşti, de Craiova, de Constanţa, fiindcă numai astfel, printr-o dezvoltare coerentă şi cu un plan coerent, vom reuşi să-i ţinem pe români acasă. Numai astfel vom putea crea infrastructura ca investiţiile străine să vină în continuare la acest nivel, cum au fost în ultimii 2 ani, de peste 4 miliarde de euro, investiţii directe”, a declarat, marți, premierul României.

Spre final, și-a arătat convingerea că primarul localității Craiova, județul Dolj, Lia Olguţa Vasilescu, va finaliza curând aeroportul de acolo.

Le-a mulțumim tuturor celor implicați, care au demarat proiectul și care îl continuă, inclusiv constructorilor. Le-a mulțumit lui Lucian Bode și lui Sorin Grindeanu. Marcel Ciolacu este ferm convins că lucrurile vor evolua în direcția corectă, evidențiind importanța stabilității politice și a coerenței în guvernare.