În timp ce liderii G8 reuniţi în Italia discută despre soluţiile împotriva crizei şi despre cum trebuie ajutate ţările sărace, în afara sălilor de reuniuni criza continuă să facă ravagii.

De cele mai multe ori, soluţiile discutate în astfel de reuniuni la nivel înalt nu rămân decât între zidurile acelor săli, sau cel mult sunt scrise pe nişte hârtii. Acesta este mesajul pe care asociaţia Save the Children a vrut să-l transmită liderilor participanţi la summitul G8, transmiţându-le fapul că în cele 3 zile în care ei vor purta aceleaşi discuţii zadarnice, în lume vor muri nu mai puţin de 75.000 de copii.

„Este inadmisibil ca în fiecare an să moară milioane şi milioane de copii. Gândiţi-vă că în cele trei zile cât vor dura lucrările summmit-ului, alţi 75.000 de copii îşi vor pierde viaţa din cauza sărăciei”, spune Adrian Lovett, responsabilul Save the Children.

„Foştii lideri ai G8 au făcut promisiuni, care de cele mai multe ori nu au fost respectate. G8 şi alte ţări bogate dau doar 3,5 milioane de dolari pe an pentru a împierdica mortalitatea infantilă”, spune reprezentantul ONG-ului.

SURSA: e24

DETALII:

Citeşte şi Paradox: în vremuri de criză se dau mai puţini bani pentru săraci