Ministrul a fost întrebat miercuri, 29 noiembrie, despre fotografia în care Cătălin Cherecheş apare cu răni pe faţă. Potrivit ministrului, totul s-ar fi întâmplat în cursul încercării de a scăpa de legitimare.

Predoiu oferă explicații despre rănile lui Cătălin Cherecheş

Ministrul spune că s-a refăcut „traseul fugii”. Astfel, Cherecheş a fost legitimat şi reţinut în timp ce se deplasa într-o altă localitate.

„Tot ce pot să vă spun este că, pe baza unor informaţii care au fost coroborate între poliţiştii români, maghiari, germani, s-a refăcut traseul fugii, ca să spun aşa, s-au localizat adresele la care a poposit în această deplasare şi în final s-a organizat o supraveghere în limita legii, acolo unde a staţionat, până când a avut următoarea tentativă. Se pare că se deplasa într-o altă localitate şi a fost legitimat şi reţinut”, a declarat Cătălin Predoiu.

Poliţiştii germani vor oferi ulterior mai multe informații

Cu privire la răni, acesta spune că poliţiştii germani vor oferi ulterior mai multe informații. Conform informaţiilor preliminare, a fost „o vătămare în cursul încercării de a scăpa de legitimare”.

„Am văzut poza, sunt informaţii care urmează să parvină de la poliţiştii germani. Conform informaţiilor preliminare pare că a fost o vătămare în cursul încercării de a scăpa de legitimare, practic o lovire în timpul fugii, nu neapărat de către poliţişti. Nu ştim exact în acest moment, nu vreau să comentez, dar vom afla informaţii, vor fi date publicităţii de către poliţie. (…) N-am aflat de cunoştinţe şi nu văd de ce va fi o problemă a Poliţiei Române şi a Poliţiei Germane. Dacă omul a fugit, s-o fi lovit în această fugă, nu ştiu exact, vom vedea. Nu ştiu ce vină au poliţiştii sau dacă apar astfel de leziuni în timpul unei reţinerii în care se opune rezistenţă. De principiu vorbesc, nu sugerez nimic în acest caz. Nu ştim în acest moment”, a mai spus ministrul Afacerilor Interne.

Amintim că primarul municipiului Baia Mare a fost condamnat definitiv vineri la 5 ani de închisoare şi dat în urmărire internaţională după ce a fugit din ţară. Ulterior, a fost depistat de poliţişti în Augsburg, Germania.

Cherecheş a scos mii de euro din țară în Germania

În altă ordine de idei, Cătălin Cherecheş a scos mii de euro din țară în Germania, unde a fost prins şi reținut de către autorități. Dezvăluirile au fost făcute de mama edilului fugar, în procesul pe care l-a avut cu Agenția Națională de Integritate (ANI).

„Sumele retrase de fiul meu din acel cont erau ţinute acasă de către acesta sau de către sora mea din Germania”, a declarat mama edilului fugar, conform unui document din procesul cu ANI, prezentat de Antena 3.

Este vorba chiar de mătușa cu care a fost prins în maşină. Mama edilului fugar susţine că din acest cont au fost retrageri succesive făcute de către acesta. Totuși, nu a putut preciza cuantumul extragerilor.

Aceasta a spus și că fiul ei ţinea banii acasă, deoarece nu ştia unde este mai bine să îi păstreze, în bănci sau cash. În acest context, banii erau ţinuţi în seif în cele două locaţii. Sumele respective au ajuns în străinătate după ce Cherecheş a făcut mai multe drumuri în Germania.