Cătălin Botezatu a ajuns la închisoare! Puțini știau asta despre celebrul designer. Acesta a vorbit despre perioada petrecută după gratii. De asemenea, a dezvăluit motivul pentru care a fost închis.

Cătălin Botezatu, acuzat de bancrută frauduloasă

În anul 1995, Cătălin Botezatu a fost închis într-o închisoare de maximă siguranță din Italia, unde a petrecut aproape un an. Acesta a fost acuzat de bancrută frauduloasă.

În cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai„, a povestit unul din momentele de cumpănă trăite la pușcărie. Creatorul de modă a fost la un pas să își piardă viața, după ce un alt deținut a vrut să-l atace cu un cuțit.

„Am fost la câțiva pași distanță de un cuțit și de a fi omorât de un care era arestat acolo, probabil și cu niște boli mintale. Din dorința de a sta departe de acești oameni, toată ziua ocupam terenul de tenis și cine își dorea să joace, să aibă un partener, juca tenis cu mine. La un moment dat, acestui individ i s-a pus pata pe mine.

Mi-a spus că am monopolizat terenul de tenis, deși eu stăteam acolo doar să nu mă duc în altă parte, și a venit cu un cuțit către mine și a vrut să mă omoare. Am avut noroc că ceilalți oameni încarcerați de lângă terenul de tenis au sărit să mă ajute, pentru că obișnuiam să le fac diverse favoruri”, a povestit el.

Creatorul de modă spune că a fost „lucrat”

Designerul a stat în arest preventiv în Italia aproximativ un an, după care a fost transferat în arest la Rahova. Acesta a spus că a fost „lucrat” de mai multe persoane cu influență din lumea politică de la noi. A refuzat însă să dea nume.

Cătălin Botezatu a spus că i-a iertat pe respectivii oameni, în ciuda faptului că i-au făcut rău. Cu unii dintre ei chiar se întâlnește des, a dezvăluit el, relatează ego.ro.

„Un arest preventiv, o mafie politică financiară acum 27 de ani. Am căzut pradă… M-a afectat. Știi cum e? Când furi, e ok. Dar când nu furi și ești acuzat și ți se ia totul, totul, iar apoi trebuie să o iei de la 0, e o foarte mare nedreptate!

Dar eu am plecat capul, nu m-am răzbunat. Mă întâlnesc des cu acei oameni (n.r. – din cauza cărora a ajuns la închisoare), dar eu știu să-i privesc în ochi. Eu niciodată nu am blestemat, sunt un om credincios și am zis așa – Dacă am greșit eu, ok… Dacă au greșit alții, Doamne, fă-i să plătească. Și unii sigur au plătit”, a declarat creatorul de modă în urmă cu un an în emisiunea Cristinei Șișcanu, „După faptă și răsplată”.

Cătălin Botezatu, protejat de un mafiot italian

Designerul a povestit, de asemenea, că în perioada în care s-a aflat în închisoare în Italia, a beneficiat de protecția unui personaj foarte influent din Mafia italiană. Acesta și-a câștigat simpatia celorlalți deținuți ajutându-i să răspundă la scrisorile familiilor.

„Acolo erau toți mafioții din lume… Am fost protejat de un mafiot, era un domn, de vreo 50 de ani, care stătea cu mine în celulă și era mereu îmbrăcat într-un halat din mătase și gătea niște paste extraordinare. Dacă aveai bani, eu nu aveam nimic, venea un banc la ușa celulei și găteai tot felul de lucruri…

Eu acolo am învățat italiana, pentru că citeam foarte mult și scriam scrisori celorlalți deținuți, ca să mă împrietenesc cu ei. Ei aveau nevoie să corespondeze cu familia sau cu diverse doamne, iar eu le scriam frumos și era coadă la mine. Doar așa puteam să nu risc să pățesc ceva.”, a spus el în emisiunea „După faptă și răsplată”.