Afacerile pe care le derulează nu merg nici măcar la 30% față de nivelul de dinaninte de criză. Ion Țiriac susține că a prevăzut scăderea afacerilor, dar nu credea că criza va dura atât. Omul de afaceri, unul dintre cei mai bogați români crede că nici 2013 nu va fi un an de echilibru în economia românească și mondială. “Deocamdată nu merge pentru că nu se învârte capitalul. Băncile sunt înghețate toate", a spus omul de afaceri în emisiunea După 20 de ani, care urmeayă să fie difuzată duminică de ProTV.

Vestea proastă este că criza mai ține, crede omul de afaceri, totuși "vestea bună este că noi nu suntem atât de jos pe cât crede lumea. Am rămas un punct interesant de investiții pentru Europa".
Ion Țiriac este al treilea cel mai bogat român, potrivit ediției de anul trecut al Top 300 Capital. Averea estimată a familiei fostului tenisman este cuprinsă între 850 și 900 milioane de euro.

Prezent în emisiunea După 20 de ani, difuzată de ProTV, Ţiriac a spus că “leul este supraevaluat la momentul de faţă. Nu ştiu cât timp se mai poate menţine, dacă nu real, atunci artificial, însă având în vedere că noi nu exportăm chiar atât pe cât am vrea şi trebuie să importăm mai mult, o să fie o nenorocire atunci când leul o să ajungă la o valoare mult mai slabă. Eu sper să nu fie prea curând".
Citiţi şi Ion Ţiriac: Dăcă se doreşte vânzarea la fier vechi a CFR Marfă, o preiau eu şi donez banii