Orange a lansat un serviciu de buy-back pentru telefoane mobile care se adresează tuturor utilizatorilor. Vezi care e valoarea de buy-back a telefonul tău!

Operatorul Orange evaluează terminalele şi oferă un cupon de reducere între 10 şi 190 de euro (cu TVA) pe care utilizatorii îl pot folosi pentru a cumpăra orice telefon, laptop, accesoriu sau cartelă PrePay din Orange shop.

Înainte de a merge în magazin, poţi afla valoarea estimativă a cuponului tău de reducere aici. Utilizatorii trebuie să selecteze marca, modelul telefonului şi apoi să răspundă la întrebările legate de starea telefonului.
Valoarea telefonului este calculată automat după criteriile: dacă ecranul telefonului este funcţional, adică nu este lovit şi funcţionează corect, dacă tastatura este completă, dacă telefonul se aprinde când se apasă butonul On şi dacă bateria este inclusă.

Utilizatorii pot căuta într-o lista întreagă de producători ca Apple, Asus, HP, HTC, I-Mate, LG, Motorola, Nokia, O2, Orange, Palm, QTEK, RIM, Samsung, Sharp, Sony Ericsson, Toshiba, Vertu, Vodafone.

La cât evaluează Orange un Nokia N97, un iPhone 3GS şi un Vertu?

Conform comunicărilor firmei, suma maximă oferită pentru cupon de reducere este de 190 de euro, însă nici cel mai performant telefon Nokia sau Apple nu merită aceşti bani în viziunea Orange.

Un telefon Nokia N97 în stare de funcţionare este evaluat de Orange la 104 euro, în timp ce pe piaţă un model nou fără abonament costă 2.500 de lei. Un iPhone 3GS de 32 de GB este evaluat la 172 de euro, preţul său la liber depăşind 3.500 de lei.

Pe site-ul Orange este trecut în dreptul producătorilor şi Vertu, divizia de lux a producătorului de telefoane mobile Nokia. Un model MM II este evaluat de operator la doar 41 de euro!

Iată cât valorează alte telefoane mobile în opinia Orange România:

Nokia 6300 – 16 euro
Nokia N95 – 49  euro
Nokia 7210 Supernova – 10 euro
Samsung I7500 – 54 euro
Samsung I900 Omnia – 49 euro
Samsung S5230 – 22 euro
LG KP 500 – 14 euro
LG KS360 –  11 euro
LG KC910 –  28 de euro
Motorola E8 – 14 euro
Sony Ericsson Xperia X1  – 58 de euro
Sony Ericsson  C 510 –  15 euro
Sony Ericsson K 850 –  15 euro

Dacă telefonul tău nu mai funcţionează sau dacă valoarea cuponului este prea mică, poţi lăsa telefonul la orice magazin Orange pentru reciclare. Terminalele vechi,  în schimb, vor fi colectate, predate către un furnizor autorizat, recondiţionate şi apoi redistribuite pe piaţa din Asia.