Mai exact, pentru extrădarea fostului edil al Constanței din Madagascar, statul român a plătit 10.000 euro, potrivit jurnaliștilor Digi24.

Autoritățile române au comunicat că pentru extrădare au plătit nu mai puțin de 470.120 de lei. Suma este atât de mare întrucât pentru ca misiunea să fie dusă la final, a fost nevoie de cazarea a polițiștilor care au fost delegați.

De la începutul anului până în prezent au avut 269 de astfel de misiuni, în care persoane care au primit decizii finale de condamnare au fost aduși în țară tot cu ajutorul polițiștilor, sub escortă. Cele mai multe cazuri au fost în Marea Britanie și Italia.

Radu Mazăre are de executat o pedeapsă de 9 ani şi 10 luni de închisoare. În urmă cu o săptămână a fost adus în România din Madagascar, ţară în care fugise la finalul lunii decembrie 2017 şi unde ceruse azil politic. Pentru trei săptămâni, fostul primar al Constanţei va fi închis la Penitenciarul Rahova. În perioada de „carantină”, deţinutul Mazăre ia primul contact cu viaţa de puşcărie.