Câștiguri între 3,5% și 5% pe an pentru economiile populației, adică de aproximativ două ori mai mult decât oferă acum băncile pentru un depozit. Atât este dispus statul român să ofere pentru noua sa emisiune de obligațiuni cu maturitate la 1,2,3 și 5 ani. Mai precis, randamentele vor fi de 3,5%, 4%, 4,5% și 5%.

Tilturile sunt disponibile chiar de astăzi, marți, 2 aprilie, după cum anunță Ministerul Finanțelor Publice.

Titlurile de stat pot fi cumpărate în perioada 2 – 22 aprilie 2019 de la unităţile operative ale Trezoreriei Statului, în perioada 2 – 19 aprilie 2019 prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română pentru mediul urban, iar în perioada 2 – 18 aprilie 2019 din mediul rural, tot de la oficiile operatorului poştal.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, fără plafon maxim individual de subscriere.

itlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile şi se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitate.

Potrivit Ministerului Finanţelor, emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua pe parcursul anului 2019, iar în fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni. Maturităţile vor fi stabilite în funcţie de interesul manifestat de investitori.