Companiile japoneze NEC, Hitachi şi Casio au anunţat, astăzi, un acord care prevede fuziunea operaţiunilor de telefonie mobilă în luna aprilie a anului viitor.

Acordul de tip joint venture prevede unirea operaţiunilor Casio Hitachi Mobile Communications, companie înfiinţată în anul 2004, cu divizia de telefonie mobilă NEC.

Numele companiei va fi NEC Casio Mobile Communications şi va avea sediul în oraşul Kawasaki. Compania va avea un capital iniţial de un miliard de yeni (7, 58 milioane euro), NEC deţinând 66%, Casio 17,34% şi Hitachi 16,66% din acţiuni. În luna iunie a anului viitor, compania va beneficia de o majorare de capital ajungând astfel la 5 miliarde de yeni (38 milioane euro). După această majorare, NEC va deţine 70,74%, Casio 20%, iar Hitachi 9,26% din acţiuni.

Potrivit analiştilor, noua companie ar putea obţine o cotă de piaţă de 20,2%. Astfel, NEC Casio Mobile ar putea lupta de la egal cu Sharp, liderul producătorilor de telefoane mobile de pe piaţa niponă, care are o cotă de piaţă de 21,8%.

SURSA: news.prnewswire.com