Un adevărat chilipir pentru românii care sunt în căutare de casă! O locuință se vinde cu doar 250 de euro

Locuințele respective se află în satul Rotunda și sunt vândute de Primăria din comuna băcăuană Gura Văii. Astfel, aceasta va relua în perioada următoare procedura de achiziție a unei case cu 250 de euro.

Trebuie menționat că cele 200 de case au fost ridicate pe un deal în urma unor inundații care au avut loc în zona respectivă. Totodată, în aceste imobile au locuit inițial familii de romi, însă au fost abandonate după câțiva ani. Unele dintre aceste locuințe case au fost vândute apoi cu prețuri între 250 și 1.250 de euro.

Primăria comunei Gura Văii a încercat în trecut să repopuleze zona

Primăria comunei Gura Văii a încercat în trecut să repopuleze zona prin închirierea imobilelor. Totuși, acest lucru nu a funcționat și s-a încercat vânzarea caselor în anul 2018 cu prețuri ce porneau de la 5.200 și ajungeau până la 7.000 de euro. Din nou, demersul nu a avut sorți de izbândă.

În momentul de față se încearcă din nou reluarea procedurii de vânzare. Astfel, 71 de locuințe au fost vândute din totalul de 200. Restul de 129 sunt în continuare disponibile la momentul redactării acestui articol. Mai mult, prețurile de vânzare sunt mici iar puțin efort ar putea transforma o astfel de locuință într-o adevărată casă de vacanță.

Explicația oferită de primar

În acest context, primarul Silviu Tinei a explicat că multe din casele care au fost achiziționate până în momentul de față au fost luate de pasionații de drumeții şi trasee turistice, dar şi de iubitorii de off-road.

„Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să ştie care este procedura pentru a obține o astfel de casă, ideal ar fi prima dată să mergeţi la Rotunda şi să vă alegeţi casa. Fiecare imobil are un număr, puteţi să vă alegeţi o singură casă sau un duplex. Cea mai ieftină casă este 247 de euro, iar cea mai scumpă 1.250 de euro, în funcţie de gradul de uzură şi deteriorare. Se depune o cerere la primărie”, a declarat Silviu Tinei, primarul din Gura Văii, pentru televiziunea regională Acum TV.

Amintim că orice bun public se vinde prin licitaţie iar câștigătorul este persoana care oferă cel mai mare preț, potrivit OUG 57/2019 privind Codul Administrativ. Cei care doresc o casă în Rotunda, vor depune o ofertă de preţ până la data limită de depunere a ofertelor. Aceasta trebuie să conţină documentele prevăzute de lege, în plic închis.