În octombrie, după întoarcerea studenţilor de la Madrid, casa va fi asamblată pe terenul proprietarilor din Moineşti, în apropiere de Bacău. Casa a fost scoasă la licitaţie din 26 iulie, la un preţ de 50.000 de euro, însă fără succes.

„Am găsit acest cuplu din Bacău care face parte din publicul nostru ţintă. Sunt nişte oamenii cu venituri peste medie, cu joburi normale. Au achiziţionat casa din bani proprii, nu prin credit. Până acum s-a plătit un avans, urmând ca restul să vină după ce ne întoarcem din Madrid. Noi putem plăti chiria din Spania şi după ce ne întoarcem, aşa că banii îi vom folosi exclusiv pentru această deplasare“, a declarat pentru Capital Alexandra Petraru, reprezentantul studenţilor care au dezvoltat proiectul.

Studenţii au evaluat casa la 125.000 de euro, numai instalaţiile reprezentând 41.000 de euro, la care se adaugă mobilierul şi electrocasnicele.

Din 13 până în 30 septembrie, casa Prispa va fi expusă în Villa Solar și va concura alături de alte 19 case realizate de echipe de universități din întreaga lume la Solar Decathlon Europe 2012, cel mai important concurs de arhitectură și tehnologii aplicate din lume.