Angajații de la CE Oltenia se plâng că sunt neîndreptățiți. Ei s-au plâns că, deși ar fi trebuit să iasă la pensie, acest drept le-a fost refuzat. Oamenii l-au însoțit pe Manu Tomescu la sediul PSD Gorj și s-au plâns de bolile de care suferă, după zeci de de ani de activitate.

”Am piciorul rupt, toate bolile le-am făcut la Turceni. Am fost bolnavă de plămâni după ce am intrat în tunelul de dezgheț” a declarat Polina Vlădău, manevrant vagoane cu o vechime de 35 de ani în această meserie.

Oameni care nu au văzut producția ies la pensie

Femeia consideră incorect ca angajați TESA, care n-au pus piciorul în producție, să beneficieze de Legea nr.197.

„Eu sunt nemulțumită de faptul că sunt oameni la noi în termocentrală care nu au văzut producția și care beneficiază de această lege, iar noi, cei care muncim direct în producție nu beneficiem de ea. Nu știu dacă este corect așa ceva. Muncesc de atâția ani, numai pe vagoane, numai prin praf, în frig”, a spus femeia care a menționat că are funcția de șef de manevră.

Angajații ELCFU au aflat, în ultimele săptămâni, că nu se află în rândul beneficiarilor Legii nr.197/2021. Oamenii muncesc greu, în caniculă sau ger, în praf de cărbune, încărcând vagoanele cu lignit zi și noapte.

Au făcut boli grave dar nu beneficiază de Legea 197

Nu beneficiază de Legea nr.197 nici angajații de secția chimică, deși au făcut boli grave din cauza substanțelor pe care le manevrează.

”Suntem 60 de persoane care trebuia să ieșim la pensie. La toți ne-a dat respins” a declarat o angajată a Secției tratare apă Turceni.

Și-a pierdut parțial auzul după 34 de ani lucrați

La sediul PSD Gorj a venit și un miner de la Concasare, care și-a pierdut parțial auzul după 34 de ani lucrați lângă banda care transportă cărbunele. Omul speră să poată beneficia de Legea nr.197/2021, a arătat radioinfinit.ro

Legea 197/2021, prevede ca persoanele care au desfășurat activitate în locurile de muncă încadrate conform legislației anterioare în grupa I și /sau a II-a de muncă, vor putea beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani, dacă au lucrat cel puțin 25 de ani în aceste condiții. Se vor avea în vedere, deci, și stagiile de cotizare realizate în aceste condiții de muncă în trecut, anterior datei de 1 aprilie 2001, nu doar cele realizate ulterior datei de 18 august 2021, data intrării în vigoare a Legii nr.197/2021.