Reprezentanţii investitorului imobiliar au anunţat că francezii vor să închirieze 8.500 mp din mallul a cărui construcţie ar trebui să înceapă în prima jumătate a anului viitor.

„Înţelegerea cu Carrefour inaugurază procesul de închiriere al suprafeţei de retail din Korona. În prezent, negociem cu cele mai importante branduri de modă. În curând vom începe discuţiile în ceea ce priveşte finanţarea. Semnarea unui angajament cu un chiriaş cheie are o importanţă semnificativă pentru procesul de dezvoltare“, a declarat Marcin Materny, director Shopping Centre Department – Foreign Projects în cadrul Echo Investments. Acordul dintre polonezi şi Carrefour a fost intermediat de compania de consultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle România.

Mallul Korona, care va avea în prima fază o suprafaţă de 35.000 mp, va fi construit pe terenul fostei fabrici Fartec din Braşov, cumpărat de polonezi în 2007 pentru 24 mil. euro. Pe lângă lotul de patru hectare, Echo a finalizat recent achiziţia a încă două terenuri adiacente, în suprafaţă totală de 9.000 mp. În etapa a doua a dezvoltării, investitorii au programat încă 10.000 mp de spaţii de retail. Construcţia ar trebui recepţionată în ultimul trimestru al anului 2014.