Carpatair a cerut la Tribunalul Bucureşti insolvenţa companiei Blue Air, susţinând că are o datorie neachitată din luna septembrie a anului trecut, obligaţie financiară pe care operatorul low-cost nu o recunoaşte.

Carpatair a depus miercuri, 17 martie, la Tribunalul Bucureşti, dosarul prin care cere insolvenţa Blue Air, termenul de judecată fiind stabilit pentru data de 30 iunie.

„Este vorba de o sumă neachitată în valoare de 30.000 de euro, ca urmare a închirierii unei aeronave SAAB 2000 către Blue Air, în luna septembrie a anului trecut”, a declarat  Paula Ardelean, vicepreşedinte al Carpatair..

Ea a explicat că Blue Air a operat aeronava pentru mai multe zboruri din Suceava şi Cluj.

„Noi nu voiam să ajungem în punctul acesta, dar toate demersurile anterioare nu au avut niciun succes şi nu am primit niciun răspuns. În acest caz, cererea insolvenţei a rămas singura variantă prin care să ne putem recupera o astfel de sumă”, a adăugat vicepreşedintele Carpatair.

Blue Air: „Nu am primit nicio citaţie”

În schimb, Florentina Ivan, directorul de PR al Blue Air, spune că firma pe care o reprezintă nu a primit nicio citaţie de la Carpatair.

„Am întrebat la contabilitate şi mi s-a spus că datoria Blue Air către Carpatair este zero”, a declarat Ivan.

Compania aeriană Carpatair, al cărei principal acţionar este omul de afaceri Nicolae Petrov, deţine un hub aerian la Timişoara şi operează peste 250 de zboruri regulate pe săptămână către 30 de destinaţii din şase ţări.

Carpatair operează 12 aeronave de tipul SAAB 2000 (50 de locuri) si trei de tip Fokker 100 (105 locuri), la care se vor adauga încă trei aeronave Fokker 70.

Compania low-cost Blue Air, deţinută de omul de afaceri Nelu Iordache, a avut anul trecut afaceri de circa 140 milioane euro, sub estimări, dar în creştere cu 12% faţă de valoarea din 2008, pe fondul lansării de zboruri noi, al creşterii numărului de aeronave şi al încheierii unor parteneriate. Compania operează peste 50 de rute europene, în 14 ţări, având o flotă de 11 aeronave. În România, Blue Air are curse din Bucureşti spre Timişoara, Cluj-Napoca şi Arad.

SURSA: Mediafax