Cum a fost îmbrăcată Carmen Iohannis

Soția lui Klaus Ioahnnis a fost admirată pentru decența de care a dat dovadă în cadrul manifestărilor dedicate Micii Uniri. Aceasta a avut o ținută simplă, formată dintr-un palton alb și pantofi cu toc tip stiletto. Pentru că era soare afară, Carmen Iohannis a optat pentru o pereche de ochelari de culoare roz.

Soția lui Klaus Iohannis prinsă într-o horă

După discursul președintelui Iohannis, atât acesta, cât și soția lui au fost prinși într-o horă cu ocazia manifestărilor dedicate Micii Uniri. Alături de cei doi s-au aflat şi premierul Ludovic Orban, dar şi ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman.

Ce înseamă, de fapt, 24 ianuarie

24 ianuarie 1859, data la care a avut loc Mica Unire. Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Mica Unire de la 1859 a fost primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român.

Unirea Principatelor a fost un proces care a început în 1848, bazat pe puternica apropiere culturală și economică între cele două țări. În anul 1848 s-a realizat uniunea vamală între Moldova și Țara Românească, în timpul domniilor lui Mihail Sturdza, respectiv Gheorghe Bibescu.

Alexandru Ioan Cuza, înfăptuitorul unirii de la 24 ianuarie 1859 se trăgea dintr-o veche familie de moldoveani, din părţile Fălciului, familie de cluceri, spătari, comişi, ispravnici. Cuza s-a născut la 20 martie 1820. A învăţat până în 1831 la Iaşi, unde a avut colegi pe câţiva dintre viitorii săi colaboratori, între ei Vasile Alecsandri. E trimis apoi la Paris, unde îşi ia bacalaureatul în litere, scrie ziarulunirea.ro